Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Dobrodelna jesen na MDPM Ajdovščina

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v septembru in oktobru družinam v stiski iz občin Ajdovščina in Vipava delili prehrambne pakete, ki nam jih je doniralo podjetje Lidl Slovenija. Kar nekaj povpraševanja je bilo tudi po zvezkih, barvicah, šilčkih in radirkah, zato smo na društvu nadaljevali z deljenjem šolskih potrebščin. Zaradi ponovne epidemije in šole na daljavo se je marsikatera družina s šolajočim otrokom znašla v stiski. S pomočjo naše krovne organizacije Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki nam je priskrbela modeme (donacija A1) in polno opremljene stacionarne računalnike (donacija OMV Slovenija), ki jih je za delo opremilo društvo Duh časa, smo lahko družinam in njihovim šolarjem vsaj za odtenek olajšali šolanje na daljavo.

V začetku meseca novembra nas je razveselil gospod Denis Ibrišimović iz gostilne Podfarovž. Pripravili in dostavili so nam kar 90 obrokov in tako zagotovili tople obroke 22 družinam v stiski. Gospodu Denisu in Gostilni Podfarovž se v imenu društva in vseh družin, ki so prejele okusno kosilo, iz srca zahvaljujemo za dobrosrčno gesto in se že veselimo našega nadaljnjega sodelovanja. Ta mesec smo prejeli tudi donacijo higienskih izdelkov in čistilnih sredstev (donacija podjetja P&G Slovenija). Tudi pri tej akciji nam je prijazno priskočilo na pomoč podjetje Mislej Plastika in nam gostoljubno odstopilo prostor, kjer smo lahko delili donirana sredstva.

Ves čas smo in še vedno na društvu aktivno delamo tudi na projektu Botrstvo, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste-Polje. Trenutno je v projekt Botrstvo vključenih okrog 150 otrok in mladostnikov z manj priložnostmi iz občin Ajdovščina in Vipava. S finančno pomočjo botrov je njihovo otroštvo brezskrbnejše in lepše ter njihova kakovost življenja neprimerljivo boljša.

Sedaj na društvu na polno potekajo priprave na decembrsko obdarovanje. Tudi letos bomo sodelovali v akciji Božiček za en dan in Trije zimski botri ter tako s skupnimi močmi narisali nasmehe na obraze čim več otrok in njihovih družin. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo tudi podjetju Palsit d.o.o., ki nam je dobrosrčno doniralo 100 igračk Talking Tom (donacija Outfit7). Prepričani smo, da bodo razveselile marsikaterega otroka v letošnjih prazničnih dneh, ki so pred nami.

In ne nazadnje iskrena hvala vsem, ki na kakršenkoli način pomagate pri humanitarnemu poslanstvu društva MDPM Ajdovščina. Iskrena hvala vsem dobrim ljudem, zunanjim sodelavcem, krovni organizaciji Zvezi prijateljev mladine Slovenije, Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in vsem prostovoljcem. Skupaj zmoremo vse.

P.S.:

MDPM Ajdovščina bo v sodelovanju z OŠ Danila Lokarja Ajdovščina (projekt Popestrimo šolo) v decembrskem času organizirala ustvarjalne delavnice, s katerimi bomo pričarali pravo praznično vzdušje. Ustvarjalne delavnice bodo potekale prek spletne platforme ZOOM, torej iz varnega zavetja vašega doma. Vabljeni, da za več informacij spremljate našo spletno stran https://mdpm-ajdovscina.si/ Facebook stran https://www.facebook.com/mdpm.ajdovscina ali pa nas pokličete na 041 490 360. Se že veselimo!

Oglejte si tudi