Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
6°C
-2°C
JUTRI
6°C
2°C
Deli

Vladin obisk tudi v Mlinotestu

Ob obisku vlade v regiji je Mlinotest obiskala mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V pogovoru je sodeloval tudi župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin.

Člana uprave Mlinotesta Danilo Kobal in Matic Majcenovič sta gostom predstavila spodbudne rezultate poslovanja skupine Mlinotest v preteklem letu. Dobri rezultati iz poslovanja in vizija prihodnjega razvoja podjetja sta tudi osnova za načrtovane naložbe v razvoj produktov, opreme in tehnologije. V Mlinotestu upajo, da bodo del potrebnih finančnih sredstev prejeli tudi iz EU skladov. Že v letošnjem letu Mlinotest načrtuje visok vložek v novo tovarno sveže testenine v Ajdovščini.

Ajdovsko podjetje si tudi prizadeva za odkup surovin od slovenskih pridelovalcev. To je hkrati strateška usmeritev razvoja slovenskega kmetijstva in živilstva do 2020 - povečanje pridelave poljščin v Sloveniji, povečanje odkupa žit za mletje ter vzpostavitev korektnih odnosov med deležniki v verigi od pridelovalcev do prodajalcev. Državno sekretarko so tako seznanili z ugodnostmi, ki jih Mlinotest nudi kmetom iz Vipavske dolin, da bi sadili več koruze poltrdinke.

rl  

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!