Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Radio Robin v Ajdovščini

Prijetna popestritev dogajanja ob prazniku občine Ajdovščina, kot nekakšno okno v svet, je bila letošnja posebna radijska zgodba. Kar deset dni se je vila z Lavričevega trga, kjer je imel Radio Robin velik, steklen studio, prek radijskih valov, v dom slehernega poslušalca na Ajdovskem. Popestritev je bila dobrodošla predvsem zato, ker smo lahko v dobrem tednu dni spoznali najrazličnejše snovalce zanimivih vsebin v občini, pa tudi občinske nagrajence in njihovo vpetost v delo in življenje, predstavljene so bile aktualne zgodbe in dogodki, ki so bili umeščeni v praznični program. Predvsem mladi so bili tisti, ki so rade volje povedali, kako je zanje poskrbljeno doma, predvsem pa kako radi živijo in ustvarjajo v Ajdovščini, kjer se mladinski politiki namenja čedalje več pozornosti. Mladi pevci, združeni v pevske zbore, in športniki najrazličnejših klubov so pokazali svoje talente in se skupaj z odgovornimi veselili dosežkov. Rade volje so povedali, zakaj imajo Ajdovščino radi, obenem pa se še potegovali za poletno osvežitev – sladoled za vse poletje.

Radijski studio na Lavričevem trgu pa je bil le začetek ajdovske radijske zgodbe. Že teden dni za tem je Radio Robin v prostorih nekdanjega radia Nova odprl podružnični studio, v katerem se bodo zvrščali gostje iz Vipavske doline, občasno pa bo iz Ajdovščine tekel tudi radijski program. Predvsem pa bo radijski studio v Ajdovščini namenjen novinarskim kolegom, ki bodo spremljali dogajanje v občini in širše.

Na dnevu odprtih vrat se je zvrstilo veliko obiskovalcev, od najmlajših do ljudi, ki so vpeti v lokalno dogajanje v občini, tudi mimoidoči so se z veseljem posladkali in poklepetali z radijskimi ustvarjalci in jih na pot podružničnih prostorov pospremili z besedo - srečno! Ekipa je bila še zlasti vesela dobrodošlice ajdovskega župana Tadeja Beočanina, ki je v etru povedal: »Mi smo veseli vsakega, ki nas, ne samo obišče, ampak se pri nas tudi ustali, enako ali še bolj smo veseli radia Robin, ki je prišel na naše območje. To bo zagotovo imelo pomembne pozitivne učinke v lokalni skupnosti. Poznalo se bo na naši prepoznavnosti, tako nas kot občine, pa tudi naših podjetij in naših ljudi, po drugi strani pa gre za pomemben kanal obveščanja naših prebivalk in prebivalcev in verjamem, da bo čedalje bolj poslušan na naših domačih sprejemnikih.«

Oglejte si tudi