Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Izdatna spodbuda za izobraževanje zaposlenih 45+

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc. Skupna vrednost povabila je 10 milijonov evrov.

Posamezno podjetje lahko pridobi za pripravo strategije upravljanja starejših zaposlenih povrnjenih do 3.000 evrov stroškov, za udeležbo zaposlenih v motivacijskih programih in usposabljanjih pa kar 1.800 evrov na zaposlenega.   V motivacijske programe lahko podjetja napotujejo svoje zaposlene glede na želje in interese, vezane na dvig njihove motivacije, boljšega počutja in posledično zavzetosti in občutka pripadnosti podjetju. Zaposleni se lahko vključujejo v programe usposabljanja na področju osebnega in kariernega razvoja ter pridobivanja različnih kompetenc, ki izboljšujejo njihovo usposobljenost za delo.

Ljudska univerza Ajdovščina nudi podjetjem celovito podporo in strokovno pomoč tako pri prijavi na razpis, kot kasneje pri izdelavi strategije ter izvedbi motivacijskih programov in usposabljanj (05 366 47 50 ali info@lu-ajdovscina.si.)  

Oglejte si tudi