Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Pivomanija ob 10. obletnici Pivovarne Pelicon

V soboto, 2. septembra, bo ajdovska Pivovarna Pelicon s festivalom Pivomanija obeležila 10. obletnico delovanja. Pivomanija se po koroni vrača in se iz Pal seli v prostore bivše tovarne Lipa na Gregorčičevi v Ajdovščini, časovno uokvirjena med 14. in 22. uro. Izkupiček od prodaje vstopnic, ki so na voljo na spletni strani Pivovarne Pelicon, bodo v celoti namenili humanitarnemu društvu ADRA Slovenija za pomoč prizadetim v poplavah.

Ljubitelji piva bodo na Pivomaniji lahko poskusili več kot dvajset različnih zvarkov Pivovarne Pelicon, ki bodo vključevali njihove klasike in posebne polnitve, od bogatih stoutov do hmeljnih IPA-jev, osvežujočih lagerjev in kislega piva. Matej Pelicon kot glavni pivovar bo za dogodek zvaril tudi nekaj posebnih, deseti obletnici posvečenih piv, ki bodo na voljo izključno na Pivomaniji. Na dogodek bosta z Anito povabila tudi izbrane domače pivovarje (home brewers) kot hommage skromnim začetkom danes mednarodno priznane Pivovarne Pelicon.

»Letošnja Pivomanija se ozira več kot desetletje  nazaj, k začetkom. K velikemu pivovarskemu poku,  ki se je začel v marmeladnem loncu Matejeve mame, nadaljeval s Pivomanijo in zaključil z desetletjem varjenja piva v Pivovarni Pelicon,« pove soustanoviteljica pivovarne Anita Lozar.

Na Pivomaniji se bodo ljubitelji lahko posvetili tudi spajanju piva in neverjetnih sirov male butične sirarne Golden Ring s Sinjega vrha, ki pokuševalca pustijo brez besed. Nekaj eksperimentov iz svojega 'laboratorija' bo prinesla tudi destilarna Bratinov, večjo lakoto pa bodo pivomani lahko ukrotili s odličnimi picami Frik Bistroja in legendarnimi Out Of China dogi iz vinskega bara in trgovine Faladur. Za vizualno podporo bo skrbel VJ cute agression (Beam Team), za glasbeno pa saksofonist Mitja Marion in DJ Vehy.

»Ko odbije 10. ura zvečer, bo festivala Pivomanija konec, ne bo pa konec zabave. Vabimo vas namreč na ajdovski glavni trg, kjer vas čaka rokerski koncert (Z)Godbe generacij, v Kavarni Ave pa bodo točili kraft piva še dolgo v noč,« doda Anita.

Oglejte si tudi