Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Mlinotest z ženskim rokometom od lokalnega do nacionalnega

Prvega oktobra smo v čudoviti promocijski akciji povezali rokometno Slovenijo. Od celjskega Zlatoroga do ljubljanskih Stožic je uradna žoga evropskega prvenstva 2022 prepotovala 80 kilometrov in se na poti dotaknila skoraj 2000 rok, ki so jih za njeno fantastično potovanje 'posodili' predstavnice in predstavniki, delujoči v 27 slovenskih ženskih rokometnih klubih. V edinstvenem dogodku so sodelovale tudi mlajše rokometašice ajdovskega Mlinotesta. Z evropskim prvenstvom EHF EURO 2022 pa Mlinotest postaja tudi nacionalni dobavitelj ženskega evropskega prvenstva. Največji ženski športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije bosta med 4. in 20. novembrom, skupaj s Skopjem in Podgorico, gostila tudi Celje in Ljubljana.

Žogo Women’s EHF Euro 2022 so na pot pospremile predstavnice ŽRK Z’dežele. Kot prve so premagale nekaj kilometrov in jo predale naprej. Veriga s skoraj tisoč slovenskimi rokometašicami različnih starosti, njihovimi družinskimi člani ter drugimi člani klubov se je vila vse preko Žalca, Vranskega, Tuhinjske doline, Kamnika in Domžal. Uradna žoga je po 11 urah in 80 premaganih kilometrih dosegla slovensko prestolnico. Naša dekleta so popeljale žogo iz Rodice, skozi center Domžal, kjer so predale žogo naprej ekipi Vrhnike. Za konec sobotnega popotovanja so si Mlinarke v družbi trenerjev ogledale prijateljsko reprezentančno tekmo med Slovenijo in Madžarsko v Stožicah.

Medtem je svoje tekmovalne nastope pred reprezentančno pavzo oddelala članska ekipa Mlinotesta. Ajdovke so brez praske v državnem prvenstvu, kjer po štirih krogih vodijo na lestvici. Prav v četrtem krogu so v celjskem Zlatorogu v derbiju na kolena spravile konkurenta za najvišja mesta. Uspešno so tudi prehodile dve oviri v pokalu Slovenije in se uvrstile na zaključni turnir, ki bo na sporedu v aprilu 2023!

Podjetje Mlinotest, ki kot generalni sponzor ŽRK Mlinotest že vrsto let prepoznava pomen ženske športne reprezentance na lokalnem nivoju, tokrat v svet rokometa vstopa tudi na državnem nivoju ter v sklopu evropskega prvenstva EHF EURO 2022 postaja sponzor Rokometne zveze Slovenije in nacionalni dobavitelj dogodka. S tem podjetje izkazuje podporo ne samo državni rokometni reprezentanci, temveč se hkrati pridružuje organizatorjevim ciljem opolnomočenja žensk v športu. Vabljeni k spremljanju največjega ženskega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije.

ŽRK Mlinotest

Oglejte si tudi