Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
32°C
20°C
JUTRI
30°C
19°C
1055

Začetek priprav na namakanje

Občina Ajdovščina in kmetovalci smo postavljeni pred ključno odločitev, pomembno za nadaljnji razvoj namakanja Vipavske doline oziroma kmetijstva.

Občina Ajdovščina v letošnjem letu začenja s pripravo dokumentacije za izgradnjo razvodnega namakalnega sistema na območju občine. Aktivnosti gradnje namakalnega sistema se začnejo z ozaveščanjem, seznanjanjem in informiranjem lastnikov oziroma uporabnikov kmetijskih zemljišč na predvidenem namakalnem območju.

Predvideno namakalno območje zajema območje, ki ga omejuje zadrževalnik Vogršček na zahodu, mesto Ajdovščina na vzhodu, hitra cesta Razdrto – Vrtojba na severu in reka Vipava na jugu.

Občina Ajdovščina zato vabi vse lastnike oziroma uporabnike kmetijskih zemljišč predvidenega namakalnega območja na srečanja, na katerih bomo pojasnili postopke ter zaveze, ki jih bodo morali sprejeti lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč.

Srečanja bodo potekala:

Ponedeljek, 15. 4. 2019, ob 20.00, Dvorana Velike Žablje;

Sreda, 17. 4. 2019, ob 20.00, Učni center Brje;

Torek, 7. 5. 2019, ob 20.00, Dom krajanov Ajdovščina;

Sreda 8.5. 2019, ob 20.00, Kulturni dom Selo

Srečanje bo predvidoma trajalo eno uro.

Odločitev za namakanje je na kmetih samih in je pomembna za bodoči razvoj in stabilnost pridelave. Vse kmetovalce ter lastnike in uporabnike kmetijskih zemljišč vabimo, da se sestankov in predstavitev udeležujejo ter s sodelovanjem prispevajo in sooblikujejo razvoj kmetijstva Vipavske doline.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi