Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Izbor županovega vina 2016

Zbiranje vzorcev za občinsko ocenjevanje vin je zaključeno. Na petkovi pokušini bo tako kar 43 različnih vzorcev 14 vinarjev.

Tudi letos je Občina Ajdovščina k sodelovanju povabila strokovno komisijo Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica. Petčlanski komisiji pa se bosta na petkovem občinskem vinskem ocenjevanju, ki bo potekalo v restavraciji hotela Gold Club v Ajdovščini, priključili še domači vinarki Špela in Maja, ki si želita pridobiti novih izkušenj na področju prepoznavanja organoleptičnih lastnosti vina.

Ocenjevalna komisija bo takoj po ocenjevanju določila izbrance – v posamezni od petih kategorij  prejmeta listino odličnosti dve najboljši vini. Izmed teh pa bo nato župan Tadej Beočanin izbral županovo vino 2016. Bistvena novost letošnjega razpisa za občinsko vinsko ocenjevanje je posebna kategorija za vina iz domačih sort pinela in zelen, ki sta zagotovo najbolj prepoznavni in tržno zanimivi vipavski vinski sorti.

Županovo vino 2015, Kavčičeva barbera 2011, pridelana na Brjah, je nadvse uspešno zastopala našo vinorodno deželo, saj je navdušila celo japonsko delegacijo na obisku ajdovskega Mlinotesta. Kavčič je na Japonsko že poslal dve pošiljki tega vina.

Javna prireditev s podelitvijo listin odličnosti in razglasitvijo županovega vina bo potekala v četrtek, 21. aprila ob 20. uri, v restavraciji hotela Gold Club. Nadvse prijazno vabljeni!

Oglejte si tudi