Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
12°C
SRE.
24°C
9°C
Oceni objavo

Razstava gob v Lokavcu

Letošnji avgust je kar bogato postregel z različnimi gobami in mnogi so se podali v lov za njimi. Nekateri nabirajo več vrst, drugi zgolj jurčke in morda marele, pa bi morebiti še katero vrsto, če bi jih bolje poznali. Dobro je vedeti tudi, da gobe ne rastejo povsod in ne ob vsakem času. Za rast namreč potrebujejo veliko vlage, torej rek “da raste kot goba po dežju” ni iz trte izvit.

Priložnost za dodatno spoznavanje gob bo v Lokavcu, v tamkajšnji dvorani Edmunda Čibeja in sicer v soboto 9. septembra (odprtje bo ob 10. uri) ter tudi v nedeljo, 10. septembra, med 9. in 15. uro.

Razstavo bodo pripravili Člani Mikološkega društva Notranjska iz Cerknice, ki prav letos obhaja 40-letnico delovanja (na našem območju ni nobenega gobarskega društva).

Z razstavo želijo ljudi poučiti o tem, katere gobe lahko najdejo v okoliških gozdovih, katere so užitne, katere pogojno užitne in katere strupene ter kako jih ločiti. Pa tudi o tem, kako se je treba v gozdu obnašati - če gobe ne poznamo, jo pustimo pri miru, morda bo za nami prišel nekdo, ki jo bo z veseljem pobral (in pojedel).

Obiskovalci razstave v Lokavcu bodo kakšno gobjo jed lahko tudi okušali.

Oglejte si tudi