DANES
25°C
10°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Ajdovski planinci smo zborovali

Zadnji februarski dan smo planinci namenili vsakoletnemu srečanju. Člani PD Ajdovščina smo se zbrali v Dvorani prve slovenske vlade, pridružili pa so se tudi prijatelji planinci od blizu in daleč. Tako so prišli predstavniki planincev z Obale, iz Bovca, Tolmina, Nove Gorice, Kanala, Idrije in Cerknega ter predstavniki domačih planinskih društev iz Vipavske doline.

Tako kot je že v navadi, je sledil kratek kulturni program, ki so ga oblikovali učence OŠ Danila Lokarja Ajdovščina s svojo učiteljico Izidoro Černigoj, ki je tudi vodila potek dela. Državna himna je pripadla dijakinji Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina Maruši Kos, za vesele takte sta poskrbela Žan in Erik ter trio Naši fantje. Ustvarili so vedro, prijetno vzdušje.

Že pred srečanjem je predsednik poskrbel, da so vsi člani PDA prejeli brošuro o delovanju Društva v tem mandatu. Občni zbor je potekal po uradnih predpisih. Iz poročil je izzvenelo prostovoljstvo, ki je veliko v planinskih vrstah. Prostovoljno delajo planinci pri obeh kočah, prostovoljno čistijo poti in steze, jih markirajo in urejajo, prostovoljno pomagajo pri organizaciji pohodov šolskih otrok, prostovoljno peljejo avtobuse pohodnikov na različne ture. Torej prostovoljstvo poznajo ajdovski planinci.

Nekateri planinci so se še bolje izkazali, zato so bili nagrajeni. Srebrni znak PZS je prejel alpinist Boštjan Mikuž, srebrnega Andrej Kompara; priznanje PDA sta prejela: orientacist Ivo Kete in Ivo Saksida.

Ker je letos volilno leto, je bila skrb posvečena novim članom, ki bodo v prihodnje vzeli taktirko v svoje roke. Upamo in želimo, da bi imeli srečno roko.

Vesel pogovor je potekal tudi po zboru v preddverju dvorane, kajti planinci si imamo vedno veliko povedati. Srečanje se je izteklo z obljubo, da se vidimo ob letu osorej, in srečamo na različnih vrhovih v naših in tujih gorah. Z željo: "Srečen korak kamorkoli!" smo se razšli. 

 

Irena Šinkovec

Oglejte si tudi