Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
12°C
9°C

Boris Blažko: predstavitev knjige Odkrite pozabljenosti

##VIEWS##
Organizator: LAVRIČEVA KNJIŽNICA AJDOVŠČINA
Kontaktni podatki organizatorja: ajdovscina@ajd.sik.si, 05 3644 250.
Vstopnina: Vstop prost

V torek, 12. decembra 2023, Vas ob 18.30 vabimo v knjižnico v Ajdovščini na predstavitev knjige Borisa Blažka Odkrite pozabljenosti.

 

Ustanovitelj Društva za ohranitev lokavškega izročila DOLI ter pobudnik več domoznanskih projektov BORIS BLAŽKO se že dolgo, še iz časa aktivnega službovanja v Goriškem muzeju, ukvarja z raziskovanjem preteklosti lokavške zgodovine, obrti in kulturne dediščine. Prav posebej ga zanima lik nadučitelja EDMUNDA ČIBEJA, ki ga visoko cenijo tudi na planoti Gora. Čibej, ki je bil rojen v zaselku Slokarji v Lokavcu, je namreč na Goro zanesel prve smuči, s katerimi se je planota zapisala v zgodovino smučanja, njegovi zapisi pa so temelj za poznavanje preteklosti Gorjanov. 

 

Boris Blažko je v okviru svojih sistematičnih iskanj in raziskovanj prišel do številnih še neznanih dejstev iz življenja Edmunda Čibeja. Obudil jih je v knjigi ODKRITE POZABLJENOSTI. DRUŽINA, SORODSTVO, PRIJATELJI. EDMUND ČIBEJ IN NJEGOV ČAS. Knjiga je prinesla številne presenetljive, doslej neznane in tudi že pozabljene povezave, tudi družinske. Izšla je ob 30. obletnici  Društva DOLI v okviru projekta Lokavec in čas v zbirki Lokavške hiše pripovedujejo. Doslej je bila predstavljena le v Lokavcu.

 

Knjigo bo mogoče tudi kupiti.

 

Z avtorjem se bo pogovarjala ALENKA NUSDORFER BIZJAK.

Oglejte si tudi