Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 05.12.2016

delno oblačno
Popoldne bo v severni polovici države delno do pretežno jasno, drugod bo še zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 11 stopinj C.
-1°C | 5°C
torek, 06.12.2016
2°C | 9°C
sreda, 07.12.2016
-3°C | 5°C
četrtek, 08.12.2016
-3°C | 8°C
petek, 09.12.2016
-1°C | 10°C
Opozorila
Ponedeljek, 5.12.2016 ob 12h
Dodatnega opozorila ni.
-1°C
5°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Pekli smo šamrole


PROSTOVOLJSTVO, DRUŠTVA

| |
14.06.2016      8:00
A A

Pekli smo šamrole



Deli:

 

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici z Miro Dančulovič, ki nam je predstavila pripravo šamrol brez jajc z vanilijevo in čokoladno kremo.

Obe polovici listnatega testa smo razvaljali in narezali na 12 trakov širokih pribl. 3 cm. Vsak trak smo navili na rolice in dali na večji pekač. Pekli smo pribl. 15 minut na 180 C.

Medtem smo naredili dva nadeva. Za vanilijev nadev smo skuhali puding. Posebej smo stepli sladko smetani in jo primešali k ohlajenemu vanilijevemu pudingu. Za čokoladni nadev pa smo čokolado stopili nad soparo in malo ohladili. Posebej smo stepli sladko smetano in dodali vanilin in mleti sladkor. Vse skupaj smo zmešali in dobili lepo ravno prav gosto čokoladno kremo.

Pečeno testo smo sneli z rolic, ko je bilo še vroče in počakali, da se je testo ohladilo. Ohlajeno testo smo nadevali z vanilijevo ali čokoladno kremo.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi nadevov, na koncu pa so šamrole tudi poskusili.





0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!