Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

5. Valentinov pohod po Kriški planoti

Tudi letos smo člani PGD Križi pripravili tradicionalni Valentinov pohod, ki se je po srečnem naključju odvijal ravno na Valentinovo, oz. pustno soboto.

8 km dolga, nezahtevna trasa, nas je vodila po vaseh Kriške planote, dotaknila pa se je tudi Blaja in Brinovke. Svojevrsten čar pohodu daje predvsem njegova popoldansko- večernem izvedba, saj se na pot odpravimo, ko se nad pokrajino počasi že spušča mrak. Letos nam poti ni osvetljevala Luna, zato smo nekoliko izdatneje posegli po baklah in skupaj s snegom na poti, pričarali pravo romantično vzdušje, ki ga ni pokvarilo niti blato, ki smo ga bili deležni na nekaterih delih poti. Vreme nam je bilo sicer kar naklonjeno, kljub gosti oblačnosti, smo pot prehodili brez kapljice dežja. Čeprav je pohod kratek, nas na poti vedno pričakajo tri okrepčevalnice, na katerih nikoli ne manjka sladkih in mesnih dobrot ter dobre kapljice, za kar poskrbijo skrbni domačini. Pohod, ki se ga je tudi letos udeležilo nekaj nad 60 pohodnikov vseh starosti, predvsem domačinov s sorodniki in prijatelji, smo po dobrih treh urah končali, kjer smo ga pričeli- v gasilskem domu PGD Križi, kjer smo bili deležni "večerje" ter druženja pozno v noč.

Tudi letos gre posebna zahvala Branetu, Slavki in Jožetu, ki so poskrbeli za kulinarično razvajanje na poti, Petru in Boštjanu, ki sta se za to priložnost "maskirala" v kuharja in poskrbela za topel obrok na cilju ter vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k prijetnemu vzdušju na pohodu. Na snidenje zopet prihodnje leto.

                                                                                                                                         Tomaž Špelko, tajnik PGD Križi

Oglejte si tudi