Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Uroš Gorišek že v prvem nastopu naravnost fenomenalen

Tako kot že nekaj let doslej, se je tudi letos v kranjskem planetu TUS tik pred začetkom nove sezone odvijal turnir, ki ga velika večina tistih, ki v prihodnji sezoni ciljajo visoko, izkoristi kot prvi pravi test forme.

Tako se je v tednu od 31.8. do 6.9. odvijal turnir v bowlingu, ki se ga je udeležilo tudi nekaj naših članov. V kvalifikacijah je nastopilo 58 posameznikov in posameznic. Nekateri so kvalifikacijski nastop odigrali tudi večkrat. Po zaključenih kvalifikacijah je v nadaljevanju nastopilo 16 najboljših igralcev. Na žalost je vstop v nadaljevanje s 1180 in 17. mestom, za točko zgrešil Tomaž Drnovšek. Še malo nižje pod njim pa so končali Miha Štrus (20), Iztok Štrus (39), Marija Prah (44), Lidija Zaletel (48), Jože Prah (50), Tomaž Krafogel (55) in Suzana Zupančič (57). V nadaljevanje pa se je uspelo uvrstiti Urošu Gorišku, ki se je s 1291 doseženimi točkami v šestih igrah in povprečjem 215,2 kvalificiral kot 6.

Tudi potem, ko se je najboljših 16 pomerilo v še eni igri, ki se je prištela kvalifikacijskemu rezultatu, se je Uroš uspel zadržati med osmimi najboljšimi in tako zadržal pravico nastopanja v četrtfinalu. V četrtfinalu pa se je vse pričelo od začetka in nadaljevanje turnirja so se uvrstili tisti štirje, ki so odigrali najvišje štiri igre. Tu pa je Uroša zapustila športna sreča in takoj na začetku igre je Uroš zadel tri splite, ki jih ni uspel podreti. Hkrati pa so ga precej zmedli in do konca igre ni več našel svoje prave igre, ki ga je krasila v predtekmovanju.


Tako je Uroš turnir končal na osmem mestu in na koncu prejel kar tri nagrade, za osvojeno osmo mesto, za odigrano drugo najvišjo igro na turnirju (268) ter za najboljšega igralca med amaterji.


Uroš v letošnjem letu vstopa v ekipo, ki se bo borila za preboj v prvo slovensko ligo, zato mu želimo čim več podrtih kegljev in osvojenih zmag.

Oglejte si tudi