Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
-1°C
JUTRI
10°C
-4°C
Oceni objavo

V Zagorju je bilo Aktivno!

Člani Zaposlitvenega kluba Zagorje, ki deluje v sklopu projekta Služba me ne išče ljubljanskega Zavoda Nefiks, so v tednu od 24.-27. februarja organizirali dogodek Aktivno 2-v-1. V okviru podjetne aktivnosti kluba so obiskovalcem tako ponudili tri dni vsebinsko pestrih delavnic z vzporednim varstvom za otroke.
Namen podjetne aktivnosti je bil, da člani kluba na ta način pridobijo podjetniške kompetence in delijo svoje znanje, obiskovalci pa se sprostijo in naučijo nekaj novega, medtem ko njihovi otroci v družbi vrstnikov v sosednji sobi na ustvarjalnih delavnicah kakovostno preživljajo prosti čas.


Z naravno kremo do lepše kože

Dogajanje v Mladinskem centru Zagorje sta otvorili članici kluba Erika in Nastja, ki sta v ponedeljek vodili Delavnico izdelovanja naravnega mazila za suho kožo. Vse sestavine in pripomočke, ki so jih udeleženci potrebovali pri delu, sta priskrbeli sami oziroma ob pomoči ostalih članov. Udeležence sta s pomočjo strokovno podprtih nasvetov vodili skozi enourno delavnico, kjer si je vsakdo lahko izdelal svojo naravno kremo iz ognjiča, kamilic, čebeljega voska in olivnega olja. Poskrbeli sta tudi za lično embalažo in nalepke s sestavinami mazila.

 

Nad gubice s treningom obraza

V torek so obiskovalci lahko spoznali učinkovite tehnike za ohranjanje mladostnih potez obraza. Članica kluba Tina je udeležencem pokazala, kako lahko aktivirajo vseh 57 obraznih mišic in jih tako prepričajo, da začnejo delovati v njihovo korist. S pritiskanjem številnih akupresurnih točk so se udeleženci Delavnice treninga obraza naučili, kako lahko z minimalno truda v kratkem času dosežejo opazno izboljšanje videza gub na obrazu, s tem pa poskrbijo tudi za boljšo prekrvavitev in sijoč videz. Ker je bilo vaj za eno uro res veliko, je vodja delavnice poskrbela, da so obiskovalci dobili gradiva s podrobnim opisom posameznih vaj, tako da bodo tudi doma lahko pridno vadili.

 

V četrtek je dišalo po sveže opranem perilu

Člani Zaposlitvenega kluba so svojo podjetno aktivnost zaključili z Delavnico izdelovanja eko pralnega praška, ki jo je pripravila članica Mojca. Na delavnici so najprej spoznali različna naravna sredstva za čiščenje ter prednosti v primerjavi z agresivnimi čistili. Nato se je vsak udeleženec pod budnim očesom vodje delavnice lotil priprave svojega pralnega praška. Preprost postopek izdelave s pomočjo rastlinskega mila, pralne sode, kisa, tople vode in eteričnega olja udeležencem ni povzročal preglavic, zato je po koncu delavnice vsak domov odnesel posodo svojega pralnega praška, po prostorih Mladinskega centra Zagorje pa je zadišalo po sveže opranem perilu.

 

Obojestransko zadovoljstvo

V treh dneh se je brezplačnega dogodka Aktivno 2-v-1 udeležilo več kot 30 odraslih in 5 otrok, ki so z delavnic odhajali z nasmehom na obrazu in novim znanjem v rokavu. Vodja zagorskega Zaposlitvenega kluba Tjaša Polc je o dogodku povedala: »Veseli smo, da se je delavnic udeležila tako velika in raznolika skupina ljudi, pogrešali pa smo več otrok. Mislim, da smo vsi skupaj dobili nekaj več – bolj smo se povezali, pridobili smo veščine javnega nastopanja, vodenja aktivnosti in komuniciranja.«

 

 

***

Zavod Nefiks iz Ljubljane ob podpori znamke ORTO v tem letu nadaljuje s projektom Služba me ne išče, s katerim mladim prek zaposlitvenih klubov pomaga pri razvoju njihove zaposljivosti. Projekt je bil v lanski sezoni zelo uspešen, saj je dosegel odličen odziv med mladimi, do dela pa je pomagal šestnajstim mladim. Letos zaposlitveni klubi potekajo od novembra 2013 do maja 2014 v Ljubljani, Mariboru, Gornji Radgoni, Zagorju ob Savi, skupen klub pa deluje v Vojniku in Šentjurju.



Kontakti:

Katarina Kuhar, članica Zaposlitvenega kluba Zagorje

GSM: 040 663 358

E-mail: katarin_ca@hotmail.com

FB: www.facebook.si/SluzbaMeNeIsce

S: www.talentiran.si

Oglejte si tudi