Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
ČET.
23°C
9°C
Oceni objavo

Teden otroka - Kekčeve dogodivščine

Tema letošnjega tedna otroka je bila »Otrok v današnji družbi«. Odločili smo se, da se bomo v ta namen spomnili na stare dobre »Kekčeve čase«. Celoten teden je bil prepleten s temo KEKEC. Otroke smo seznanili s Kekcem, z njegovimi oblačili, s Kekčevo pesmijo in z njegovim življenjem. Ogledali smo si odlomke iz filma ter brali knjige o Kekcu.

 

V ponedeljek smo se odpravili na Kekčev pohod ter nabirali naravni material (storže, liste, veje, želod …). V torek smo obiskali občinsko knjižnico, kjer nam je knjižničarka pripovedovala zgodbo Kekec in Prisank.

V sredo smo na igrišču priredili Kekčeve vragolije: streljali smo z lokom, ciljali luknje z naravnimi materiali, sprehodili smo se ob Mojčini slepi stezi, preizkusili čutno pot, igrali smo se slepe miši, metali v koš, preskakovali veje ter uživali v druženju v naravi. V četrtek smo izdelovali Pehtine dobrote: rezali smo sadje, ga okušali z zaprtimi očmi ter izdelovali Pehtina nabodala. V petek smo si izdelali Kekčeve kape, kuhali smo žgance, izdelovali Mojčine zapestnice ter uživali na Kekčevem druženju ob Kekčevi pesmi. Za piko na i nas je med tednom obiskala tudi teta Pehta, ki nam je popestrila dan. Preživeli smo res prijeten teden. Temo smo obdelali starostnim skupinam primerno, otroci pa so nam s svojim navdušenjem potrdili, da so v vseh vsebinah uživali.

 

Branka Kramar in Nada Kolar

Oglejte si tudi