Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Parada učenja 2017

Na Podeželski tržnici Žalec je v sredo, 17. maja, potekala Parada učenja 2017. Žalska parada je ena od štirinajstih, ki so se v Sloveniji zgodile na isti dan.
Že petič je parado organizirala UPI – ljudska univerza Žalec v sodelovanju s skoraj 25 partnerskimi organizacijami. Parado učenja sta odprli Franja Centrih, direktorica UPI – ljudske univerze Žalec in Hana Šuster Erjavec, podžupanja Občine Žalec. Dogodka sta se udeležili tudi predstavnici Andragoškega centra Slovenije Mateja Pečar in Neja Colja. Pozornost parade je bila tudi letos usmerjena na učeče se v vseh življenjskih obdobjih – na predšolske in šolske otroke ter predvsem na odrasle udeležence v izobraževanju.


Parada učenja je festivalski dogodek, ki se odvija v mestnih središčih, kjer se srečajo ponudniki znanj in tisti, ki po znanju povprašujejo. Namen parade je ozaveščanje o pomenu učenja, informiranje o priložnostih, povezovanje v učečo se skupnost ter navduševanje z zgledi. Parade učenja so del Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki je praznik učenja za vse generacije. TVU je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Pod okriljem Andragoškega centra Slovenije poteka že 22 let, njegov namen pa je opozarjati na pomembnost in vseprisotnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. V okviru tedna se zvrstijo izobraževalni, promocijski, informativno-svetovalni, družabni in kulturni ter drugi dogodki. Lani je bilo teh na območju celotne Slovenije kar 11 tisoč, udeležilo pa se jih je več kot 215 tisoč udeležencev.


UPI – ljudska univerza Žalec je območni koordinator TVU-ja na področju Savinjske doline od leta 2006 naprej in letos jim je k sodelovanju uspelo pritegniti kar okoli 70 različnih izvajalcev, skupaj pa bodo izvedli skoraj 200 TVU dogodkov (ti bodo potekali od 12. maja do konca junija). Veseli so, da se  partnerska mreža vsako leto širi, hkrati pa so veseli tega, da večina izvajalcev v TVU sodeluje vsako leto. 


                                          T. Tavčar

 

Oglejte si tudi