Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

DAN ODPRTIH VRAT

V podjetju GOMARK, d. o. o., z Vranskega so že drugo leto organizirali dan odprtih vrat, kjer so predstavili dve noviteti in prikaz delovanja svojih proizvodov.

Na predstavitev so povabili svoje kupce iz tujine in Slovenije, izvedli pa so jo na gradbeni parceli bodočega poslovno-proizvodnega objekta.

Ta dan se je na prizorišču zvrstilo veliko tujih in domačih poslovnih partnerjev pa tudi sedanjih in bodočih uporabnikov LANCMAN strojev. Poleg že obstoječih strojev so predstavili dve noviteti, cepilnik drv LANCMAN XTREM 40 s hidravličnim vitlom in daljinskim upravljanjem cepilnika, ki so ga tudi takoj prodali češkemu kupcu. Ta cepilnik je na prikolici, moči 40 T, potrebna moč traktorja pa je 35 KW, kar je zelo varčno in ekonomično.

Druga noviteta je bila krožna žaga LANCMAN 700 na elektromotor ali pa na kardanski pogon. K žagi imajo že pripravljen tudi transportni trak, ki pa ga niso uspeli zaključiti do predstavitve. Prikazali so tudi druge cepilnike v funkciji, saj jih proizvajajo od 7 do 40 T moči na kardanski pogon, elektromotor ali pa kombinacijo obojega, lahko pa tudi na bencinski motor, kar so nam predstavili na tipu cepilnika drv LANCMAN STAW 17, ki je izvedba na avtomobilski prikolici. Pravijo, da največ teh prodajo v Nemčijo. Cepljena drva so sproti zlagali v povezovalnik drv, povezali in takšna so potem pripravljena za nadaljnje manipuliranje.
Prikazali so tudi stiskanje jabolk na vodno stiskalnico 35 L, ki je prav tako nov proizvod. Večino vodnih stiskalnic izvozijo v ZDA,  na Hrvaško in v druge evropske države. 
Prikazali so tudi delovanje motornega prekopalnika MARKO, ki ga že osemnajsto leto uspešno tržijo na slovenskem trgu. Je najbolje prodajan prekopalnik in ima možnost uporabe veliko dodatnih uporabnih priključkov.

Največ svojih proizvodov prodajo v tujino, kjer kakor pravijo, znajo bolj ceniti njihovo kvaliteto kakor doma.

                                                                                                                                                                                                 L. G.

Oglejte si tudi