Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Fekalna kanalizacija v Stopniku

Izvajalec del Plima d. o. o. iz Žalca v teh dneh zaključuje izgradnjo fekalne kanalizacije v Stopniku.
Projekt »Čiščenje odpadnih voda vzhodnega dela občine Vransko – II. faza; Fekalna kanalizacija Stopnik – II. faza« je del skupnega projekta »Odvajanje komunalnih odpadnih voda v Spodnji Savinjski dolini – II. faza – intra – regijski projekt«, s katerim so občine Braslovče, Polzela in Vransko uspešno kandidirale na 8. javnem razpisu za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve "Regionalni razvojni programi" razvojne prioritete "Razvoj regij" Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2013-2015. Na podlagi tega projekt v višini 85 % upravičenih stroškov operacije sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Vrednost investicije, v sklopu katere bodo zgrajeni fekalno črpališče in fekalni kanali v skupni dolžini 726,35 m, znaša 168.327,34 evrov. Novozgrajena fekalna kanalizacija se priključuje na obstoječo malo čistilno napravo v Prekopi.

 

Po pridobitvi uporabnega dovoljenja bo priključitev na javni kanalizacijski sistem omogočena tridesetim gospodinjstvom v Stopniku.

Oglejte si tudi