Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Ekipa prve pomoči uspešna na državnem preverjanju

Ekipa prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina je zasedla 9. mesto na XIX. državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa 5. oktobra v Velenju.
Sodelovalo je 14 ekip, zmagovalk regijskih preverjanj. Ekipe so svoje znanje prikazale na sedmih delovnih točkah, kjer so potekale simulacije realnih nesreč: prometne nesreče, eksplozije, delovne nezgode, nesreče na javni prireditvi, nezgode na otroškem igrišču, v trgovskem centru in na športni prireditvi. Na vsakem delovišču so oskrbele več poškodovancev.

Ekipo prve pomoči je Rdeči križ Ajdovščina (skupaj z Občino Vipava) ustanovil januarja 2012. Člani ekipe, Špela Ambrožič (vodja), Monika Fajdiga, Martina Petan, Petra Fučka, Ivo Prelc, Andraž Šorc in Mira Fajdiga, so opravili 70-urni tečaj za bolničarja ter vseskozi obnavljajo in dopolnjujejo svoje znanje. V kratkem času so dosegli visok nivo usposobljenosti in maja letos že postali prvaki severnoprimorske regije. Ekipa je ustrezno opremljena in pripravljena, da se odzove ter nudi pomoč ponesrečenim v primeru večje naravne ali druge nesreče.

RK Ajdovščina jim za njihov uspeh iskreno čestita. Ob enem tudi držimo pesti za ekipo prve pomoči iz RK Slovenj Gradec, ki je zmagala na državnem preverjanju in se bo udeležila evropskega tekmovanja v prvi pomoči avgusta 2014 v Belgiji.

Irena Žgavc

Oglejte si tudi