Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

60 LET GASILSKE ZVEZE TRŽIČ 1955 - 2015

V želji zagotavljanja prepoznavnosti obsega in zahtevnosti dela je Gasilska zveza Tržič ob 60. obletnici delovanja organizirala prireditev za občane Tržiča.

Gasilska zveza Tržič (GZ) je samostojna, nepridobitna, humanitarna, nepolitična oblika povezovanja prostovoljnih gasilskih društev (PGD). Namen delovanja je povezovanje PGD na območju občine Tržič, prevzemanje dogovorjenih skupnih nalog ter izvajanje nalog, predpisanih z zakoni.


V skladu s cilji delovanja GZ:

- zagotavlja organiziranost, strokovno usposobljenost in usklajen razvoj članov za učinkovito požarno varnost v občini,

- načrtuje in usklajen razvoj ter opremljanje gasilskih enot, v skladu s predpisanimi merili in usklajeno uporabo gasilskih enot svojih članov,

- povezuje člane GZ in občane na območju, na katerem deluje,

- skrbi za ohranjanje gasilske dediščine (spominske sobe, gasilski muzeji), gasilskih vrednot in tradicije, spoštovanje osebnosti članov, dobrih medsebojnih odnosov kot pomembne vrednote društvenega življenja,

- opravlja naloge gasilstva kot brezplačno dejavnosti, ki je v javnem interesu za humanitarne namene. 


Zakoniti zastopnik je predsednik, ki predstavlja GZ in vodi njeno delo. Strokovno - operativne naloge GZ opravlja poveljnik, in je zanje  v skladu s Pravili gasilske službe in Posebnimi pravili gasilske službe prostovoljnih gasilcev odgovoren.  Hkrati poveljnik tudi: 

- načrtuje in opravlja strokovno-operativne naloge na operativnem in preventivnem področju,

- preučuje vzroke požarov in analizira delo enot pri intervencijah,

-aktivno deluje v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ter številne druge dejavnostmi iz področja zaščite in reševanja v občini in izven nje.

 
Prireditev se je odvila v vedrem vzdušju prisotnih občanov, ki so vse nastopajoče nagradili z izdatnim aplavzom.

Več na : www.pgd-trzic.si

Oglejte si tudi