Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Kegljanje v Velikem Gabru

Gabrovski upokojenci so v teh dneh v svojih prizadevanjih za lepše tretje življenjsko obdobje, še enkrat zmagali. V soboto so prvič preskusili kegljišče za kegljanje s kroglo na vrvici, ki so ga postavili na dvorišču Bara pri Marini Klemenčič (v rabi tudi ime Pri Janezu), nasproti Kulturnega doma, kjer ima sicer DU svoj sedež in med drugim tudi balinišče.
Kegljanje s kroglo na vrvici (nekateri ga poznajo po starim izrazom Rusko kegljišče), sodi med tekmovanja, ki jih Zveza društev upokojencev Slovenije posebej spodbuja, ker je primerno za tekmovanja starostnikov, obenem pa ne terja »ogromnih« finančnih sredstev. Člani upokojenske športne sekcije pri DU Veliki Gaber so se za gradnjo kegljišča najprej dogovorili za prostor z lastniki omenjenega gostišča in nato začeli zbirati potrebni material. Člani sekcije so na primer sami dali različen material. Tako je denimo eden dal ploščo za postavljanje kegljev, drugi keglje, material za drog in varnostno ograjo, pesek je dal tretji skratka, največ so prispevali posamezniki, sicer bi takšno kegljišče stalo več tisoč evrov. Športno sekcijo DU Veliki Gaber že nekaj časa vodi Miro Kržičnik, ki si zelo prizadeva, da bi imelo društvo čim boljše športne možnosti in temu primerne rezultate. Sekcijo kegljačev vodi Alojz Bregar, pomaga pa mu Janez Kastelic.

21. marca so prvič preskusili tekmovanje na tem kegljišču in opravili interno tekmovanje znotraj sekcije. Pravzaprav bi lahko rekli, da je bil to tudi zaključek gradnje. Poslej bodo lahko na kegljišču opravljali treninge in se v prihodnje enakovredno pomerili z drugimi društvi, ki takšna kegljišča že imajo. Pravo, uradno otvoritev bodo opravili, ko bo v Velikem Gabru tudi prvo meddruštveno tekmovanje.

 

 

Brane Praznik

Oglejte si tudi