Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Siršetova svetovna podprvakinja

V Bolgariji se je zaključilo 18. člansko svetovno prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF. Na odru za najboljše taekwondoiste sveta smo dvakrat videli slovenskega predstavnika - Saša Sirše je v osvojila srebrno medaljo, Matej Rezar pa bronasto.
Med 15. in 21. julijem 2013 je v Sofiji, Bolgariji, potekalo 18. člansko svetovno prvenstvo v Taekwondo-ju verzije ITF. Prvenstva so se udeležili predstavniki in tekmovalci iz 70 držav. Slovensko izbrano vrsto je zastopalo deset tekmovalcev in dva trenerja, ki so znova pokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi na svetu, saj so v skupnem seštevku osvojenih odličij osvojili trinajsto mesto. Kot se za borilno veščino, ki izvira iz Severne Koreje spodobi, je bila ponovno najuspešnejša reprezentanca DLR Koreje, ki je po številu osvojenih zlatih medalj povsem zasenčila ostale države.

Za to, da smo imeli Slovenci svojo predstavnico v finalnih borbah, ki jih je prenašala tudi bolgarska nacionalna televizija, je poskrbela Saša Sirše v kategoriji nad 75 kg. Siršetova je bila prosta v prvem krogu, nato pa brez težav opravila s predstavnicama Bolgarije in Grčije, v finalu pa je morala priznati premoč Korejki in tako osvojila naziv svetovne podprvakinjeTudi druga slovenska medalja je bila dosežena v moški kategoriji nad 85 kg, priboril pa si jo je Velenjčan Matej Rezar.


Izjemen rezultat je tudi tokrat prikazala ženska članska ekipa (Lipnik, Podgrajšek, Sirše, Sobota, Verboten) v testu moči, ki je v tej disiciplini osvojila sicer nehvaležno 4. mesto. Naše tekmovalke so bile namreč v borbi za tretje mesto izenačene z Bolgarkami in šele po tretjem podaljšku in povečanju števila desk, ki jih je bilo potrebno prelomiti, je uspelo bolgarski tekmovalki nalomiti desko in si tako zagotoviti prednost in s tem tudi bronasto medaljo. 

Oglejte si tudi