Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
PET.
15°C
10°C
Oceni objavo

Krajevni organizaciji znova delujeta

Žalec, 9. 4. 2014 – Po desetih letih je začela znova delovati Krajevna organizacija Rdečega križa Liboje. Pred časom sta nehali delovati tudi Krajevni organizaciji Rdečega križa Petrovče in Levec. Nova krajevna organizacija pokriva Levško in Petrovško območje in se imenuje KO RK Petrovče-Levec.

Konec marca sta začeli delovati kar dve krajevni organizaciji Rdečega križa. Stanje v družbi zahteva vse več pomoči različnih organizacij. Po razpadu KO RK Liboje pred 10-imi leti je področje Liboj prevzela KO RK Griže. Zaradi velikega območja in čedalje več prosilcev po socialni pomoči ni več uspela pokrivati tega območja, zato so znova ustanovili samostojno krajevno organizacijo. Predsednica KO RK Liboje je Albina Fijavž, ki z novoustanovljenim odborom že načrtuje humanitarne akcije in pomoči sokrajanom. Sodelovanje jim zagotavlja tudi domača krajevna skupnost.

 

Pred kratkim sta nehali delovati KO RK Levec in Petrovče. Prostovoljce, ki bi bili pripravljeni sodelovati v novi Levški organizaciji, je bilo težko najti, zato so se v Žalskem združenju odločili, da ustanovijo združeno krajevno organizacijo KO RK Petrovče- Levec. Predsednica Ksenija Volpe z odborom že išče nove prostovoljce in se zaveda, da jih zaradi težke socialne situacije čaka veliko dela. Prostovoljke je žalskemu združenju predlagala domačinka Tanja Razboršek Rehar.

 

Matjaž Črešnovar,

Rdeči križ Žalec

Oglejte si tudi