Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Uredi
Oceni objavo

Televizijski prispevek o sezonskem delu

Ekipa TV SLO 3 je prejšnji teden raziskovala kako poteka sezonsko delo v Sloveniji. Obiskali so tudi Občino Tabor - kmetijo Lesjak iz Ojstriške vasi.

V sredo, 5. junija 2013 se je v naši občini mudila snemalna ekipa 3. programa RTV Slovenija. Njihova novinarka Anja Šter je raziskovala kako poteka sezonsko delo v Evropi, kako pogosto Slovenci odhajajo izven meja naše države v upanju na boljši zaslužek ter izvedela kako poteka delo tujih sezonskih delavcev, ki v Slovenijo prihajajo zaradi sezonskih zaslužkov, še posebej za dela na področju kmetijstva in gradbeništva. 

 

Za ta namen je televizijska ekipa obiskala pridelovalca hmelja g. Milana Lesjaka iz Ojstriške vasi. Ta je ekipi obrazložil kako poteka sezonsko delo ter kakšne so potrebe po sezonskih delavcih v procesu pridelave hmelja, svojo izkušnjo pa je imela moč opisati tudi skupina sezonskih delavcev iz Romunije, ki so za kamero ponazorili kako dejansko poteka delo na hmeljiščih. S posnetimi kadri in resničnim prikazom stanja je bila televizijska ekipa izredno zadovoljna.

 

Prispevek je bil objavljen v petkovi (07. 06. 2013) oddaji Slovenci Evropejci ob 20.40 na TV SLO 3, posnetek pa si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://tvslo.si/predvajaj/slovenci-evropejci/ava2.168800922/ .  

 

Maja Drča

Oglejte si tudi