Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Volilni zbor članov Aktiva invalidov Stari trg

Tone Garb že četrti mandat izvoljen za predsednika Aktiva invalidov Stari trg
Ustanovi iniciativni odbor je bil v Starem trgu ustanovljen 14. oktobra 1983 leta. Naloga odbora je bila, da privabil odbornike na terenu in članstvo ter pripravi vse potrebno za izvedbo prvega volilnega zbora Aktiva invalidov Stari trg.

 

Prvi volilni zbor Aktiva invalidov Stari trg je bil izveden v mesecu marcu leta 1984. Ob ustanovitvi je aktiv štel 25 članov. Na zboru so izvolili upravni odbor aktiva, za predsednika aktiva pa je bil izvoljen Rudi Rebernik, kateri je aktiv vodil do leta 1986. Drugi predsednik aktiva Tone Lenart je vodil aktiv od leta 1986 do leta 1994, nato je aktiv vodila od leta 1994 do leta 2001 Marinka Repas, od leta 2001 do leta 2013 pa vodi Aktiv invalidov Stari trg Tone Garb. Danes šteje aktiv 216 članov.

 

V soboto, dne 3. marca 2013 je Aktiv invalidov Stari trg v Domu upokojencev izvedel delni volilni zbor aktiva. Na samem začetku zbora so izvedli  kulturni program, v katerem so sodelovali: Ljudske pevke LASTOVKE, ki so zapele tri narodne pesmi; Marinka Repas je prebrala eno pesem; Mihaela Lenart pa zgodbo, kako so prevažali bika. Za veselo razpoloženje pa je poskrbel ansambel trio Vornšek.

 

Po končanem kulturnem programu so sledila poročila o delu aktiva in društva za leto 2012, sprejet pa je bil tudi program dela za leto 2013. Za podanimi poročili so se izvedle volitve. Za predsednika aktiva je bil ponovno izvoljen Tone Garb in tudi upravni odbor je ostal v isti sestavi, kot v preteklem mandatnem obdobju.

 

Vse udeležence zbora je pozdravila tudi predsednica Društva invalidov Slovenj Gradec Stanislava Tamše, ki je novoizvoljenemu predsedniku in članom odbora iskreno čestitala ob njihovi izvolitvi. Zahvalila se jim je tudi za dosedanjo uspešno delo v aktivu z željo, da bodo tako uspešni tudi v bodoče. Enake želje so jim izrekli tudi vabljeni predsedniki iz drugih aktivov .

 

Po končanem uradnem delu zbora je sledila večerja, po večerji pa so se udeleženci zbora ob glasbi ansambla trio Vornšek veselo zavrteli.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi