Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Volilni zbor Aktiva invalidov Johnson Controls NTU

Kadrovska direktorica v Johnson Controls Vlasta Čremošnik poudarila, da zaenkrat v podjetju še ni bojazni za odpuščane delavcev, tudi ne invalidov.
V soboto. 23. februarja 2013 so delovni invalidi, zaposleni v podjetju Johnson Controls NTU, izvedli delni volilni zbor aktiva. Zbora so se udeležili tudi predsednica Društva invalidov Slovenj Gradec Stanislava Tamše, kadrovska direktorica podjetja Johnson Controls Slovenj Gradec gospa Vlasta Čremošnik, socialna delavka v podjetju Irena Katalinič, ki je nadomestila dosedanjo Marino Vajde, Andrej Stradovnik, predsednik AI Slovenj Gradec in Tone Garb, predsednik AI Stari trg.

Poleg številnih aktivov, ki so bili v preteklosti ustanovljeni v Društvo invalidov Slovenj Gradec po podjetjih, je ostal aktiven le še Aktiv invalidov JC NTU. Aktiv je bil ustanovljen leta 1989, prvi predsednik aktiva je bil Jože Rajšter, ki je vodil aktiv delovnih invalidov kar štiri mandate, to je celih 16 let. Štiri leta je bil predsednik Milan Špegel in štiri leta Cvetka Polenik, ki pa je bila na volilnem zboru aktiva ponovno izvoljena za predsednico aktiva za nadaljnja štiri leta.

Po podanih poročilih o delovanju aktiva za leto 2012 in po izvedenih volitvah se je predsednica aktiva Cvetka Polenik v imenu vseh invalidov, zaposlenih v Johnson Controls NTU, s skromnim darilom zahvalila socialni delavki Marini Vajde za njeno dobro sodelovanje z invalidi.

Na koncu je spregovorila še kadrovska direktorica v podjetju Johnson Controls gospa Vlasta Čremošnik. Dejala je, da ima Johnson Controls od 750 zaposlenih 46 invalidov. Povedala je tudi, da časi v avtomobilski industriji v tem času niso najbolj ugodni, da so že v več podjetjih prekinili s to proizvodnjo. Da pa je v Slovenj Gradcu Johnson Controls eno od redkih podjetjih, ki še normalno posluje,  rešuje jih predvsem kvaliteta dela. Poudarila je, da zaenkrat še ni bojazni, da bi šli v odpuščanje delavcev, sploh pa ne invalidov. Podprla je tudi predlog, da se v podjetju enkrat letno izvede  program izobraževanja za zaposlene invalide in še nadalnjnja usporabljana po programu Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Stanislava Tamše 

Oglejte si tudi