Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Poštni žig in filatelistična razstava ob 120-letnici delovanja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

FD Slovenj Gradec je 6. 4. 2016 izdalo priložnostni poštni žig, osebno poštno znamko in dotisk na kuverti ob 120-letnici delovanja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.  

Izdaja priložnostnega žiga, osebne poštne znamke in dotiska na kuverti pomeni pomembno nadaljevanje dogodkov letošnjega spominskega leta obletnice delovanja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec tudi za filateliste.

Tako je bila 6. 4. 2016 v Galeriji dr. Staneta Strnada, v avli bolnišnice, odprta filatelistično - razglednična razstava, kjer je bilo mogoče videti priložnostni poštni žig, osebno poštno znamko bolnišnice ter priložnostni dotisk na kuverti. Priložnostni žig je delo Domna Pogorevca, člana Filatelističnega društva Slovenj Gradec. Vse filatelistični izdelki se navezujejo  na  logotip ob 120-letnici bolnišnice, katerega avtor je Edi Koraca. Filatelistično – razglednična razstava je nastala v sodelovanju s filatelisti Koroškega filatelističnega društva z Raven na Koroškem.

Direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Janez Lavre,  je za čas otvoritve prevzel priložnostni poštni žig  in odtisnil prvi žig v slavnostno  listino razstave. Obiskovalcem otvoritve je bolnišnica namenila tudi nekaj priložnostnih filatelističnih kompletov. Otvoritev tega filatelističnega dogodka je v organizaciji bolnišnice prijetno in zanimivo vodila Darja Vrhovnik, pevke Ženskega pevskega zbora splošne bolnišnice pod vodstvom Kazimire Lužnik pa so zapele nekaj pesmi.

Na razstavi so poleg priložnostnih filatelističnih izdelkov na ogled še znamke in filatelistično gradivo na temo štorkelj (saj imamo vendar priznano porodnišnico) in srčkov (kot sinonim za odlično strokovno delo naše bolnišnice  na področju srčnožilne medicine). Razstavljene so tudi razglednice mesta Slovenj Gradec, kjer lahko vidimo bolnišnico. Dodana je še razstava s kronološkimi fotografijami iz bolnišnice, kjer je zajeto delovanje bolnišnice od leta 1896 do 2016.

Vsekakor je ta izdaja filatelističnih listin pomemben letošnji dogodek Filatelističnega društva Slovenj Gradec. Ogled razstave, priložnostnega žiga, osebne znamke in kuverte z dotiskom je v galeriji dr. Staneta Strnada v Slovenj Gradcu do 25. 4. 2016. Vsem ljubiteljem filatelije in filatelistom, ki želijo dobiti priložnostni žig, je  le-ta  na voljo do 19. 4. 2016 na Pošti Slovenj Gradec.

                                                                       Filatelistično društvo Slovenj Gradec

                                                                              

Oglejte si tudi