Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Slovenj Gradec
DANES
19°C
10°C
JUTRI
20°C
8°C
Oceni objavo

Božično-novoletni koncert Glasbene šole Slovenj Gradec

Učitelji Glasbene šole Slovenj Gradec so v decembru pripravili Božično-novoletni koncert v dveh delih.

Zaradi velikega zanimanja publike za naše koncerte smo že drugo leto prisiljeni organizirati dva koncerta. Na prvem koncertu, ki je bil v domu sv. Elizabete 17. decembra, je nastopilo 50 mladih glasbenikov. Koncert se je začel z nastopom razredov pripravnic z mentoricami Vlasto Šmon, Suzano Popič in Barbaro Mirkac. Sledil je mali kitarski orkester pod vodstvom Aleksandra Đukanovića, ki šteje 15 članov. V nadaljevanju so nastopili učenci solisti in učenci, ki se bodo v šolskem letu 2014/2015 udeležili različnih državnih in mednarodnih tekmovanj.

Drugi del koncerta je bil v ponedeljek, 22. decembra v kulturnem domu Slovenj Gradec. Dvorana je bila polna do zadnjega kotička. Na koncertu se je predstavilo okoli 200 glasbenikov, ki svoje znanje pridobivajo v glasbeni šoli.

  Marin Gabriel Konstantin strokovno vodi otroke trikrat tedensko v treh skupinah (baletni vrtec, baletna pripravnica in 1. razred). Male baletke zelo rade obiskujejo ure baleta in so se v zelo kratkem času naučile odplesati svoj program. S svojo prisrčnostjo so navdušile zbrano občinstvo.

Nastopili so kitarski orkester pod mentorstvom Aleksandra Đukanovića, godalni orkester pod vodstvom Nine Grošelj Bricman, Andrej Švab je dirigiral harmonikarskemu orkestru,  prvič pa se je kot dirigent pihalnega orkestra predstavil tudi Miha šrimpf.

Novost na Glasbeni šoli Slovenj Gradec je ustanovitev simfoničnega orkestra, ki se je na koncertu premierno predstavil pod vodstvom Nine Grošelj Bricman in Mihe Šrimpfa.

Vsi nastopajoči in njihovi mentorji so pripravili odlične točke.

Za glasbeno šolo je koncert s toliko nastopajočimi velik organizacijski zalogaj. Na odru je bilo videti samo glavne mentorje, v zakulisju in na vajah pa je delal celoten kolektiv, vključno s tehničnim osebjem. Hvala direktorju kulturnega doma, Benjaminu Pirnatu, ki  je glasbeni šoli odstopil dvorano, ker glasbena šola še vedno nima svoje in je zato potrebno za vsak nastop seliti instrumente in opremo.

Publika je bila navdušena nad pestrostjo programa, kar dokazuje, da je bil koncert odličen. Neka gospa je po koncertu dejala: «Niti za trenutek nisem mogla zbežati z mislimi drugam. Toliko otrok, toliko različnih inštrumentov, petje, balet ... Kar ne morem se načuditi, kaj vse ti naši otroci zmorejo. Pa tako krasne skladbe, nekaj tudi zelo znanih, še jih imam v ušesih«. Drugi straši so dejali: »Ko doma vadijo, si ne morem predstavljati, da to potem v orkestru tako krasno zveni. Komaj čakam na naslednji nastop.«

Ob uspešno izpeljanem koncertu se učitelji in učenci zavedajo, da je ves trud in poplačan. Na koncu so vsi srečni. Z njimi pa tudi starši otrok, ki so ponosni na svoje mlade glasbenike.

Oglejte si tudi