Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

OBNOVA "KOVAČEVE HIŠE" - HIŠE V KATERI JE DEL OTROŠTVA PREŽIVEL BLAŽENI ALOJZIJ GROZDE

                      Kulturno turistično društvo PRIMOŽ je bilo ustanovljeno februarja 2015 z namenom ohranjanja kulturne dediščine, spodbujanja kulturne ustvarjalnosti, kulturne vzgoje in izobraževanja, zagotavljanja trajnostnega razvoja in turistične prepoznavnosti ter spodbujanja skrbi za zdravo okolje in urejenost Krajevne skupnosti Primož.

Med številnimi nalogami, ki smo si jih zadali že v prvem letu delovanja, je tudi aktivno sodelovanje društva pri obnovi hiše, v kateri je svoja otroška leta preživljal blaženi Lojze Grozde. Hiša je potrebna temeljite prenove, da ji bomo lahko skladno z začrtanimi cilji, v prihodnosti dali novo vsebino in pomen. Obnova hiše je za društvo, ki je šele pričelo z delovanjem in še nima veliko lastnih sredstev, finančno zelo velik zalogaj. Občina Sevnica je zemljišče odkupila in pripravila potrebno dokumentacijo. Škofija Novo mesto nam je podarila ves potreben les in statično sanacijo temeljev in zidu. Sledila bodo tesarska in krovska dela, nazadnje še notranja oprema.

Pobudniki obnove želimo, da bi hiša kar najbolj izžarevala duha časa, ko je v njej bival blaženi Alojzij Grozde, zato naprošamo vse, ki ste po svojih močeh pripravljeni prispevati k obnovi , da prostovoljne prispevke nakažete na transakcijski račun društva, odprt pri SKB Sevnica, številka: SI56 0315 8100 0535 089.

Dodatne informacije lahko pridobite na elektronskem naslovu: ktdprimoz.impolje@gmail.com ali na telefonski številki 041/410-124.

Vsem podpornikom, že v naprej hvala!

 

Brigita Udovč, Kulturno turistično društvo Primož

Oglejte si tudi