Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
8°C
JUTRI
20°C
9°C
Oceni objavo

XIV. Ravenski dnevi

XIV. Ravenski dnevi bodo letos potekali med 22. in 30. avgustom. Dogodki in prireditve so namenjeni različnim starostnim skupinam, največji vrhunec pa bodo zopet doživeli že v četrtek, še posebej pa v petek in soboto v šotoru pri mestnem kopališču, zagotovo pa bo zanimivo tudi dogajanje v nedeljo. Ravenski dnevi so ena največjih zabavnih prireditev na Koroškem, ki jo obišče večtisočglava množica, zagotovo pa najbolj izstopajo koncerti številnih dobrih glasbenikov. Ravenski dnevi segajo daleč nazaj, na takratni letni bazen, kjer je Milan Kamnik organiziral prve Guštanjske dneve. Kasneje, trinajst let nazaj, je dal Damjan Zih s svojo skupino pobudo za druženje ob prijetni zabavi v naši občini in tako so se 'rodili' Ravenski dnevi, ki se od takrat naprej organizirajo vsako leto.

 

Obilica prireditev, ki jih pripravljajo organizatorji, se je že pričela z zelo zanimivim in atraktivnim tekmovanjem v balvanskem plezanju 'Guštanj open 2015', ki je preteklo soboto privabilo številne obiskovalce.

 

Tudi za otroke in mladino bo poskrbljeno, saj se bodo lahko brezplačno kopali in družili na ustvarjalnih delavnicah z vilo Vilino. Pestro bo tudi v Poletnih jezikovnih delavnicah, izredno aktiven tedenski program pripravljajo taborniki Roda Koroških jeklarjev, v štauharijo Stare železarne pa ste vabljeni na delavnico Dva cekina za eno ovco. Informacijska točka Evropske unije »Europe Direct Koroška« bo za mlade obiskovalce pripravila različne aktivnosti, s katerimi bodo lahko preverili svoje znanje o Evropski uniji ter se pomerili v družabni igri na Mestnem bazenu.

 

V Grajskem parku bo potekala projekcija Slovenskega filma Drevo, plesalke Maje pa vabijo, da se jim pridružite v doživljanju lepote Plesov za naravo in vabijo k druženju ter na gong sprostitev v naravi. Vabljeni na plesni festival, kjer boste videli boste vse od standardnih in latinskoameriških plesov, trebušni ples, balet, Samba brasiliana, balet, Salsa rueda de casino, bachata rueda, ritmična gimnastika....

 

V četrek, 27. 8., bo na mestnem platoju potekala uradna otvoritev XIV. Ravenskih dnevov. Občanke, občane in ostale obiskovalce bo nagovoril in pozdravil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

 

Program otvoritve bodo, kot je že v navadi, sooblikovala lokalna društva in organizacije s predstavitvami na stojnicah ter v kulturnem programu.  Zadruga ZRaven bo nastopila na otvoritvi Ravenskih dnevov z ulično predstavo JEBOLA. Na ta dan bo potekal tudi Avguštinov sejem, pri Lečniku bodo že tradicionalno pekli vola, novost na Ravnah pa bo nepozabna kulinarična izkušnja – pri nas se bo namreč ustavil FerFud avtomobil z odlično hrano, ki jo lahko, zanimivo, plačate z objavo na družabnih omrežjih Facebook in Twitter. V Grajskem vrtu bomo lahko prisluhnili odlični zasedbi FaušDur Band, ki vsako leto glasbeno otvori Ravenske dneve.

 

Radmance so za petek, 28. avgusta, napovedale dogodek 'Trenutek je večen', javno branje z glasbeno poslastico pri hiški za knjigobežnice, v Grajskem vrtu. 

 

Veselo bo še pri Društvu upokojencev, kjer bodo kegljali in imeli številne druge turnirje.  

 

Osrednji prireditveni prostor v šotoru na Ravnah pa bo od petka do nedelje v znamenju odličnih glasbenih skupin. Oder bodo zavzeli Čuki, Učiteljice, Jelena Rozga, Rok 'n' Band in ansambel Kolovrat. Za izbrane okuse se bo odvrtela tudi DJ Club Arena na odru z elektronsko glasbo.

 

Tedenska dogajanja XIV. Ravenskih dnevov se bodo zaključila v nedeljo, ko se bo župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen srečal z upokojenci.

 

Vzporedno se bodo odvijale še številne druge prireditve, ki jih organizirajo posamezniki, gostinci in obrtniki našega mesta. Veselo bo povsod, zato prijazno vabljeni, da se prireditev in številnih zanimivih dejavnosti udeležite.

 

Glavni organizator Ravenskih dnevov je Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost ob pomoči občinskih kulturnih in športnih društev, gostinskih ponudnikov, Yagababe ter Občine Ravne na Koroškem.

Oglejte si tudi