Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Vseslovenska akcija - dan za spremembe – dan za sodelovanje 'Spreminjajmo Ravne'

Občina Ravne na Koroškem se je letos tretjič pridružila vseslovenski akciji 'Dan za spremembe – dan za sodelovanje', ki ga že osmo leto zapored organizira Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva. V letošnjem letu je ta akcija potekala v soboto, 8. aprila 2017.

 

V vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe smo 8. aprila 2017 krepili sodelovanje med različnimi organizacijami, lokalno skupnostjo in posamezniki, spodbujali dobre medsebojne odnose, spoštljivo komunikacijo in drobna dejanja prijaznosti. Hvala, da ste se nam pri cilju povezovanja in medsebojnega sodelovanja v lokalni skupnosti in aktiviranju posameznikov pridružili tudi vsi posamezniki, saj smo lahko le takrat, če stopimo skupaj, dovolj močni, da v enem dnevu resnično naredimo vidne spremembe.

 

Občina Ravne na Koroškem je v letu 2014 prejela naziv »prostovoljstvu prijazno mesto« in ga v letih 2015 ter 2016 ponovno potrdila, zato smo še bolj prepričani, da smo za življenje v naši skupnosti odgovorni vsi in da lahko na tem področju SKUPAJ V SODELOVANJU naredimo še več. V vseslovenski prostovoljski akciji »Dan za spremembe – dan za sodelovanje« smo zopet pokazali, da s prostovoljstvom lahko spreminjamo sebe, druge in naše okolje.

 

V soboto, 8. aprila 2017, smo torej skupaj s prostovoljci širili solidarnost po mestu Ravne na Koroškem.

 

V okviru »Dneva za spremembe – dneva za sodelovanje« je bilo organiziranih več različnih akcij, v katere se je vključilo več kot 100 posameznikov.

 

Potekale so številne akcije. Med najbolj številnimi je bila občinska čistilna akcija na različnih lokacijah po mestu.  

 

Na Mestni tržnici je potekala izmenjava rabljenih predmetov, oblačil in drugih koristnih pripomočkov  »prinesi – vzemi« Občani so lahko prinesli predmete, ki jih ne potrebujejo več, so pa še primerni za uporabo, in jih zamenjali za druge uporabne predmete.

 

Zanimiva in namenjena dobrodelni noti je bila stojnica izdelkov za prostovoljne prispevke. Izkupiček zbranih prostovoljnih prispevkov bo namenjen Društvu prijateljev mladine Koroške za otroke iz socialno ogroženih družin.

 

Na Mestni tržnici je bilo v soboto precej živahno. Osrednji kulturni dogodek na tržnici je bila kulinarična stojnica s pogostitvijo s strani Koroškega medgeneracijskega centra.

 

-      Na stojnicah so sodelovala tudi druga ravenska društva in javni zavodi s širjenjem in ozaveščanjem o sodelovanju in spoštljivi medsebojni komunikaciji, strpnosti in sprejemanju drugačnosti. Z nami so bili Vrtec Ravne, Ozara Ravne, OZRK Ravne, Društvo projekt človek, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, bukvarna Ajta, Koroški medgeneracijski center in Kavarna plus, Društvo čebelarjev Ravne, Društvo prijateljev mladine, OŠ Juričevega Drejčka, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Društvo za boj proti raku, Društvo diabetikov, Združenje multiple skleroze, Društvo za realitetno terapijo, Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost, TIC Ravne, ekipa prve pomoči (predstavitev postopkov oživljanja in uporabe AED).

 

Kulturni program je sooblikoval s pozdravnim nagovorom župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Sledili so nastop pevskega zbora Koroški mix skupaj z otroci Vrtca Ravne, nastop Koroškega okteta KD Prežihovega Voranca, nastop harmonikarskega orkestra KD Prežihovega Voranca in nastop ženskega pevskega zbora Deteljica KD Prežihovega Voranca.

 

Za popestritev lepega prostovoljnega dneva je bilo ustvarjanje skupne slike z barvnimi odtenki. Otroci in vsi ostali sodelujoči ter mimoidoči so skupaj ustvarjali veliko sliko na platnu z metanjem balonov iz različnih barv.

 

Nekatere aktivnosti pa so potekale že med tednom.

Oglejte si tudi