Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Ravne na Koroškem
DANES
19°C
10°C
JUTRI
20°C
9°C
Oceni objavo

Tradicionalno srečanje župana z upokojenci

V nedeljo, 30. avgusta 2015, so se zaključili letošnji XIV. Ravenski dnevi, ki jih je organiziral Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ob pomoči različnih društev, nastopajočih in gostincev, Občine Ravne na Koroškem ter Yagababe. Veliko zanimivih prireditev in dogodkov se je odvijalo po mestu, privabili pa so tako obiskovalce Raven kot tudi tiste iz bližnje in širše okolice ter celo iz tujine.

 

Živahen, pester in raznolik program je vključeval številne prireditve, od glasbenih nastopov, programa namenjenega mladim ter številnih kulturnih dogodkov, športnih aktivnosti, predvsem pa je bil namenjen druženju vseh generacij ob koncu dopustniškega časa.

 

Šotor pri mestnem bazenu, kjer so se konec tedna odvijale prireditve, je bil zadnji dan namenjen dolgoletnemu tradicionalnemu srečanju ravenskega župana dr. Tomaža Rožena z upokojenkami  in upokojenci. Letošnje srečanje, že osmo zapovrstjo, je privabilo okoli šesto upokojenk in upokojencev iz občine Ravne.

 

Na srečanju so najuspešnejšim tekmovalcem številnih športnih tekmovanj, ki so se v organizaciji DU Ravne na Koroškem v tem tednu odvijala v okolici njihovih prostorov, podelili priznanja in medalje. Priznanja najboljšim v ruskem kegljanju, tenisu, pikadu, kegljanju in balinanju sta podelila župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter predsednik DU Ravne g. Jože Prednik s predsednico komisije za šport in rekreacijo Anico Abraham.

 

Upokojenke in upokojence, ki so se zbrali na tradicionalnem srečanju, je župan pozdravil ter jim zaželel prijetno druženje, Zahvalil za jim je za številčno udeležbo in jim predstavil še investicije, ki se odvijajo v tem letu v naši občini ter spregovoril o projektih, ki so namenjeni starejši generaciji.

 

Eden takih uspešnih projektov je Koroški medgeneracijski center, namenjen starejši, srednji in mlajši generaciji, ki je aktivno sposobna in ki si aktivnosti želi, ki si želi druženj s svojimi vrstniki in z drugimi generacijami, želi spoznavati nove ljudi in navade, se kaj novega naučiti, dobiti razne informacije, nasvete in tudi pomoč. Delovanje in vse kar se pri njih dogaja je predstavila strokovna vodja Koroškega medgeneracijskega centra Marjana Kamnik, v ozadju pa se je na velikem platnu odvrtela tudi slikovna predstavitev njihovega delovanja. Pevke in pevci, ki se srečujejo in vadijo v prostorih Koroškega medgeneracijskega centra pod imenom Koroški mix pa so s prepevanje polepšali dan vsem obiskovalcem.

Zbrane je še prav posebej pozdravil predsednik DU Ravne g. Jože Prednik, ki se je zahvalil županu in organizatorju srečanja Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti z vsemi sodelavci.

 

Za prijetno druženje, veselo razpoloženje in zabavo je poskrbel Ansambel Kolovrat, program je povezovala Janja Zdovc, dan pa so popestrile tudi kmečke dobrote in medeni izdelki, ki jih je ponujala Kmetija Dvornik.

 

Leonida Arbeiter je predstavila klekljane izdelke – čipke, ki jih delajo v sekciji LIPA Ravne. Občudovali smo lahko krasne prtičke, čipke za v okvir, že okvirjene čipke, nakit, svečnike in razne drobne okraske, v živo pa je prikazala tudi postopek klekljanja.

 

Na stojnicah so se predstavili še predstavniki Osnovne šole Juričevega Drejčka, ki so ponujali izdelke, ki so jih med šolskim letom izdelali učenci v sklopu tehniškega pouka, gospodinjstva, likovne vzgoje in podaljšanega bivanja.

 

Predstavilo se je tudi Društvo proti mučenju živali Koroške, neprofitna, nevladna in prostovoljna organizacija, ki si od ustanovitve leta 2001 prizadeva izboljšat stanje na področju zaščite in dobrobiti živali. V društvu dnevno sprejemajo prijave o zapuščenih živalih, odzivni so tudi, ko rabijo pomoč prostoživeče ali rejne živali, izvajajo terenske oglede in skrbnike opozarjajo na odgovoren odnos do živali. Živalim zagotavljajo prevoze, namestitev, varstvo, nego in oskrbo na domovih posameznih članov, če je to le mogoče, ker Koroška namreč še vedno nima zavetišča. Na Ravenskih dnevih so se predstavili z namenom ozaveščanja o odgovornem skrbništvu do živali in o pomembnosti ter nujnosti sterilizacij in kastracij, predvsem mačk in psov.

 

Nedelja se je nadaljevala z zanimivim popoldanskim dogajanjem, poimenovanim »Guštanjska nedelja«, minila pa je ob odličnih zvokih in melodijah Ansambla Kolovrat. 

Oglejte si tudi