Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
21°C
8°C
Oceni objavo

Nejc Mlakar ubranil naslov državnega dvoranskega prvaka

V Velenju je potekal Slovenski rekreativni tenis tour, dvoransko (zimsko) državno prvenstvo v tenisu.

 

Tekmovanje je eno od treh najpomembnejših rekreativnih tekmovanj v tenisu. V vsaki sezoni namreč potekata še poletno državno prvenstvo in masters.

 

Lanski naslov državnega prvaka med člani je osvojil Nejc Mlakar iz Raven, ki je bil tudi letos med več kot tridesetimi prijavljenimi tenisači.

 

Na dvoranskem državnem prvenstvu v Velenju v absolutni konkurenci ni bilo velikih presenečenj, vsaj v zaključnih bojih ne. V polfinale so se uvrstili igralci, ki so se na tekmovanjih že dokazali in to ne samo enkrat –slavil pa je zopet Nejc Mlakar, ki je že tretjič zapored aktualni državni prvak.

 

Kaj je Mobicom slovenski rekreativni tenis tour by Tretorn? To je serija tekmovanj za teniške rekreativce, ki jih društvo igralcev tenisa Slovenije (kratko DITS) organizira v različnih slovenskih mestih. Slovenski rekreativni tenis tour sestavlja devet odprtih prvenstev, zimsko in poletno državno prvenstvo ter zaključno tekmovanje, tako imenovani masters. Na vseh rekreativnih tekmovanjih imajo pravico nastopa polnoletni igralci, ki so pravilno registrirani pri DITS kot rekreativci, če niso registrirani, pa morajo na tekmovanjih plačati višjo prijavnino. Na državnih prvenstvih imajo pravico nastopa le državljani Slovenije, ki so registrirani pri DITS kot rekreativci. Rekreativnih  tekmovanj  se lahko udeležujejo tudi  bivši tekmovalci, ki pa ne smejo biti registrirani po letu 2009, pridobiti pa morajo tudi dovoljenje za igranje. Za jakostno lestvico za rekreativce v posamični konkurenci šteje najboljših šest odprtih prvenstev, obe državni prvenstvi, masters, točke, osvojene v licenciranih zimskih in poletnih regionalnih ligah, ter točke, osvojene v slovenski rekreativni ekipni teniški ligi. Z letom 2014 bodo organizirana tudi samostojna tekmovanja v konkurenci dvojic, za to konkurenco se bo vodila tudi samostojna lestvica, za katero bodo šteli poletno in zimsko državno prvenstvo, štiri odprta prvenstva ter masters.

Oglejte si tudi