Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
8°C
PON.
19°C
10°C
Oceni objavo

20. Grnjakov spominski turnir v kegljanju

Na kegljišču Športnega centra Ravne na Koroškem je Društvo paraplegikov Koroške, v petek 27. februarja 2015 izvedlo jubilejni 20. Grnjakov spominski turnir v kegljanju na invalidskih vozičkih, ki je štel kot tekma tretjega kroga državnega ligaškega tekmovanja.
Na kegljišču Športnega centra Ravne na Koroškem je Društvo paraplegikov Koroške, v petek 27. februarja 2015 izvedlo jubilejni 20. Grnjakov spominski turnir v kegljanju na invalidskih vozičkih, ki je štel kot tekma tretjega kroga državnega ligaškega tekmovanja. Na turnirju je nastopilo 33 kegljačic in kegljačev paraplegikov in tetraplegikov iz osmih pokrajinskih društev, ki so tekmovali v ekipni in posamični konkurenci, razdeljeni pa so bili v štiri skupine – moški, ženske, tetraplegiki in veterani. Tekmovalci so imeli na voljo 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje. Pri tekmovalcih, ki so podrli enako število kegljev je o uvrstitvi odločalo število podrtih kegljev pri lučaji na čiščenje. Tekmovanje je nadzirala sodniška trojka Kopmajer.

Najuspešnejši so bili kegljači Društva paraplegikov severne Štajerske, ki so osvojili kar tri prva mesta – ekipno (2011) ter v moški (509) in ženski (505) konkurenci. A tudi domačini so bili tudi uspešni in osvojili tri druga mesta - ekipno (1941), moški Igor Kasnik (509) in tetraplegik Damjan Hovnik (458). Pri moških sta Srečko Kotnik (492) in Igor Turičnik (482) osvojila četrto in šesto mesto. Čestitke vsem.

Oglejte si tudi