Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

FARBANCA GOSTILA NAZARSKE UPOKOJENCE

V torek, 5. avgusta 2014, se je kar 50 nazarskih upokojencev zbralo v našem Domu planincev na Farbanci. Udeležili so se tradicionalnega torkovega pohoda, ki ga za svoje člane organizira društvo upokojencev vsak prvi torek v mesecu.
Izbira Farbance za cilj izleta ni bila naključna. Veliko upokojencev je članov Planinskega društva Nazarje, ki tudi drugače radi zahajajo na našo planinsko postojanko, saj je na Farbanci vedno lepo in prijetno.

 

Naši upokojenci se zavedajo pomena rekla "Zdrav duh v zdravem telesu", zato z organiziranimi pohodi skrbijo za telesno kondicijo, torej za zdravje telesa. Na koncu izleta pa sledi še družabni del, kjer uresničujejo tudi prvi del rekla.

 

Več kot 50 se jih je udeležilo tokratnega pohoda. Zaradi slabega vremena se od tradicionalnega izhodišča pri "Motorčku" niso podali vsi, ampak so si pot nekateri manj, drugi pa bolj skrajšali.


Na cilju jih je čakal slasten planinski pasulj, pred tem pa jim je predsednica društva upokojencev Vera Pečnik namenila nekaj lepih besed ter vodnike pohodov Pepča, Sandija in Zoro nagradila s praktičnimi darilci.

 

Vsi so se strinjali, da so preživeli čudovit in nepozaben dan.

 

Sklenili so, da bo njihovo poletno druženje na Farbanci postalo tradicionalno.

Oglejte si tudi