Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
21°C
8°C
Oceni objavo

Prijetno s koristnim

V občini Muta ima svoj sedež, tudi medobčinsko društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju zgornje dravske doline.
V času od 11.11.2011 do 13.11.2011 je društvo SOŽITJE Zgornje Dravske doline  izvedlo vikend seminar za družine, ki imajo otroke ali že odrasle člane s posebnimi potrebami. Seminar je potekal v Termah Vivat v Moravskih toplicah.

V  petek je bil sprejem  in dogovor o izvedbi seminarja. Po večerji je sledilo druženje in zabava ob živi glasbi.

V soboto dopoldne je bilo predavanje s temo:Preoblikovanje stališč staršev do njihovih OMDR z vidika splošnega odločanja v odraslosti in starosti. Predaval je prof. def. Marijan Lačen. Popoldne je predavala predavateljica Rozina Kralj na temo:Novosti v zakonodaji. V nedeljo dopoldne je bil predavatelj Herman Čater s temo:Sprostilne tehnike in zdrav način življenja.


V času, ko so se starši izobraževali, so njihovi otroci pod skrbnim vodstvom Darinke Križan Krajnc izdelovali izdelke iz gline. Skoraj neverjetno je, kako lepi izdelki so nastali v njihovih rokah. Vendar pa otroci niso samo ustvarjali, prelepa dneva so izkoristili za prijeten sprehod po okolici Moravskih toplic.

Za tiste, ki so želeli je bil organiziran ogled plantaže orhidej v Dobrovniku.

V prostem času, ki ga je bilo pa bolj malo, je bilo možno kopanje v bazenu.

Čas je kar prehitro minil in v nedeljo je pri evalvaciji vikend seminarja, predsednica društva SOŽITJE Marija Kočivnik, ugotovila, da so bili starši in otroci izredno zadovoljni. Izvedeli so precej novosti, pa tudi medsebojne izkušnje so lahko izmenjali. Na takšnih srečanjih se poglobi medsebojno prijateljstvo in zavedanje,da s problemi niso sami.

Na poti domov smo si ogledali še mlin na Muri.

Še čimveč tako lepih druženj!

Oglejte si tudi