Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Zaživela je občinska nogometna liga

Občina Mokronog-Trebelno je dobila lastno nogometno ligo. V organizaciji Športnega društva Trebelno je zaživela občinska liga v malem nogometu, ki se odvija ob nedeljah v športni dvorani OŠ Mokronog.

Z novo športno dvorano se je tudi v občini Mokronog-Trebelno prvič pojavila možnost po igranju dvoranskega nogometa, ki zaradi majhnosti stare dvorane v preteklosti ni bil mogoč. Priložnost so z obema rokama pograbili v Športnem društvu Trebelno in organizirali občinsko ligo v malem nogometu, ki se ob nedeljah odvija v športni dvorani OŠ Mokronog.

 

V njej v premierni sezoni sodeluje osem ekip: ŠD Trebelno - Okrepčevalnica Vinkl, Paradiž, NK Dual Express Bela Cerkev, ŠD Šentrupert, ŠD Trščina, Ocrana, Armat 2 in Skite.si. Sodelujoče ekipe igrajo po sistemu vsak z vsakim in bodo v rednem delu odigrale vsaka po sedem tekem, nato pa se bo liga razdelila na dva dela. Najboljša štiri moštva se bodo pomerila v ligi za prvaka, preostala moštva pa bodo igrala za končno razvrstitev od petega do osmega mesta.  

V ŠD Trebelno so v novoustanovljeno ligo privabili moštva z območja širše Mirnske doline, v prihodnje pa nameravajo temovanje razširiti na dve ligi, kar pa bo v prvi vrsti odvisno od podpore lokalne skupnosti in sponzorjev. Zanimanja za nogomet, poudarjajo nogometaši s Trebelnega, je v naši občini vse več, zato upajo, da bo poleg dvorane in pripadajočega igrišča v športnem parku v bodoče zraslo še kakšno travnato igrišče (z naravno in umetno travo), kakršnih je v okoliških občinah denimo zelo veliko.

Oglejte si tudi