Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Župnijsko cerkev na Trebelnem preplavile božične pesmi

Pevke DPŽ Tavžentroža in ostali sodelujoči so v torek, 25. decembra, v župnijski cerkvi Svetega križa Trebelno pod vodstvom zborovodkinje Gabrijele Cedilnik, že četrto leto navdušili zbrano občinstvo in jim z zapetimi božičnimi skladbami polepšali praznični čas.
Sedemnajst pevk, ki skupaj sestavljajo ženski pevski zbor DPŽ Tavžentroža, je izpeljalo tradicionalni božični koncert, katerega rdečo nit je vlekla Alja Suljić, za spremljavo pa je poskrbel Primož Cedilnik. Čarobno vzdušje so z božičnimi skladbami v bogatem programu med drugim pričarali še tenorist Jernej Žagar, basist Rok Kocjan, Lara Hvastja z zvončki, ter učenci OŠ Mokronog, Podružnične šole Trebelno pod vodstvom učiteljice Ivice Kocjan Anderlič, ki je poleg Darinke Zore nastopila tudi kot solistka.

Skladbe, kot so Zvonovi zvonijo, Glej, zvezdice božje, Božični čas, Božično drevce, Pastirci iz spanja, Pri jaslicah in še nekatere druge, so ob prisotnosti jaslic in številnih luči, v akustičnem prostoru, še bolj oživele.

Zbrane je pozdravil in jim ob praznikih voščil tudi župan Anton Maver. V zadnji točki pa so zadoneli glasovi vseh nastopajočih in koncert zaključili s pesmijo, ki na božičnem koncertu ne sme manjkati – Sveta noč. Po koncertu je pred cerkvijo sledilo prijetno druženje ob dobrotah izpod prstov kmečkih žena Trebelno.

Oglejte si tudi