Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
8°C
PON.
19°C
10°C
Oceni objavo

24. pohod čez goro k očetu

PD Ravne na Koroškem je že četrtič organiziralo pohod »Čez goro k očetu«. Letos je bil ponovno nočni.

Pohod, ki je eno nočni, eno leto pa dnevni, je organiziran v spomin na Vorančevo ženo, ki se je pozimi leta 1932 odpravila z dvema hčerkicama obiskat moža. Pot je trajala kar štirinajst ur, pa še neuspešna je bila, saj ji niso dovolili srečanja z možem.

Planinci PD Mislinja smo se v soboto z avtobusom zapeljali do Črne na Koroškem, kjer smo imeli daljši postanek. Ko so bili zbrani vsi avtobusi, smo se zapeljali do Lipolda v Koprivni, kjer se je začel naš pohod. Po dobri uri hoje smo prispeli do kmetije Kumer, kjer smo se lahko okrepčali z golažem in pogreli z toplim čajem in zakuhanim vinom.

Okrog pol devetih smo nadaljevali pot čez maloobmejni prehod in mimo cerkve na Lužah do kmetije Čemer. Tu so nam Koroški Slovenci pripravili pogostitev s potico, čajem in zakuhanim vinom.

Vse pohodnike so pozdravili predsednik Planinskega društva Celovec, podžupan Železne Kaple in županja Črne na Koroškem. Ko smo se okrepčali, smo se po asfaltni cesti spustili do kmetije Raztočnik blizu Železne Kaple, kjer so nas čakali avtobusi. Prijetno je bilo stopiti v ogreti avtobus, ki nas je srečno pripeljal domov.

Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, saj je bilo jasno in ne premrzlo, pa tudi veter ni pihal.

Vodniki so bili: Franc Bricman, Jože Hribar in Peter Zupanc.

Oglejte si tudi