Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Kulturni dom v Lukovici namenjen vsestranski uporabi

Konec septembra 2014 je bila uspešno zaključena energetska sanacija kulturnega doma v Lukovici. Poleg lepšega izgleda na trgu v Lukovici, je prenova prispevala k učinkovitejši rabi energije in zmanjšanju izpustov emisij CO2 toplogrednih plinov v okolje, posledično pa tudi k znižanju stroškov ogrevanja. Po končanem projektu je občina Lukovica prejela 60 odstotkov povrnjenih upravičenih državnih sredstev, trenutno pa je načrt predaja prostorov in dokončanje tretje gradbene faze .

Občina Lukovica je za energetsko sanacijo kulturnega doma v Lukovici po zaključenih delih (iz naslova ukrepa 322 Obnova in razvoj vasi) od države prejela 85.216,64 eur upravičenih sredstev. Sofinanciranje občine pa je bilo v vrednosti 137.989,04 eur, saj so bila potrebna dodatna sredstva, ki niso bila predmet razpisa, a so vplivala na zadostno in kvalitetno izpeljan projekt (na primer sanacija in injiciranje temeljev, DDV, gradbeni nadzor, projektantski nadzor …).  »Sredstva smo prejeli po opravljenem inšpekcijskem nadzoru nad izvedbo projekta. To za nas predstavlja v tem trenutku olajšanje, saj dokler ne prejmeš državnih sredstev, ne moraš z gotovostjo trditi, kako boš zaključil projekt, ki je bil v letu 2014 finančni zahteven za občino,« pravi župan občina Lukovica Matej Kotnik.

 

Mansarda kulturnega doma se trenutno nahaja v tretji gradbeni fazi, po sprejetju občinskega proračuna, pa se bo z delom nadaljevalo. Načrtovana ureditev je v tem letu, poleg spodnjih pa bodo tudi zgornji prostori namenjeni društveni in družbeni dejavnosti, torej za vsestransko uporabo. Želja župana je, da bi v pritličju kulturnega doma v enem delu omogočili prostor društvu upokojencev, ki se bodo izselili iz pisarne pod odrom. Tam naj bi športna društva, ki so bila izseljena leta 1995, tako ponovno dobila ustrezne prostore za svoje delovanje, prav tako pa bodo oživeli prostori, v katerih je bila poslovalnica Pošte Slovenije. »Ta prostor želimo nameniti za srečevanje društvom. V objektu občina načrtuje ureditev štabne sobe za delo civilne zaščite. Slednja za svoje delovanje potrebuje komandno mizo, da lahko nemoteno vodi akcijo zaščite in reševanja,« še dodaja župan. 

Oglejte si tudi