Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
12°C
ČET.
22°C
12°C
Oceni objavo

Sejem Alpe–Adria

V prihajajočem tedu nas v četrtek, 24. januarja 2013, čaka sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas.


Na sejmu se bo v štirih dneh, od 24. do 27. januarja predstavilo prek 338 ponudnikov turističnih storitev iz 15 držav, pa tudi iz bolj oddaljenih destinacij, kot so Turčija, Maroko, Tunizija, Jordanija, Nepal, Grčija, Bosna in Hercegovina, Srbija idr. 

 

Sejem ponuja obiskovalcev, da optimalno izbere kraj za svoj oddih ali počitnice. Turistična ponudba razstavljavcev je na sejmu predstavljena glede na turistične produkte oziroma na štiri najbolj prepoznavne kategorije preživljanja prostega časa in oddiha: počitnic po destinacijah, aktivnega oddiha, izletov in popotniških avantur.

 

Počitnikarji izbirajo med kotički, kjer lahko najdejo ležalnik v senci, kočo na smučišču ali senčno verando bližnje kmetije. Zasvojeni z aktivnim oddihom se sprehajajo med ponudniki športnega turizma in aktivnega oddiha. Popotniki lahko pregledajo aktualne vodnike po neznanih krajih ter izbirajo med atraktivno ponudbo agencij. Izletniki lahko najdejo kraje, vrhove, naravne in kulturne znamenitosti, ki jih še ne poznajo in se lahko nanje odpravijo v vsakem trenutku leta. 

 

Vino in kulinarika


Tako kot lani predstavlja poseben tematski sklop Vino in kulinarika, kjer bodo obiskovalci lahko okušali pestrost okusov slovenske tradicionalne kuhinje ter slovenskih vin. Posebej velja izpostaviti Srečanje vinarjev in vinogradnikov regije AJ na temo Vinske ceste kot del vinskega turizma, kjer bodo predstavili primere dobre prakse. V sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije in drugimi partnerji se bo na sejmu odvijalo kuharsko tekmovanje Kulinarični izzivi.

 

Sejemske nagrade

 

Na sejmu letos tretjič Gospodarsko razstavišče podeljuje mednarodno nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu. Tema letošnjega natečaja za nagrado  je Inovativni in izvirni načini vključevanja nepremične kulturne dediščine v turizem.

 

Sejem je odprt od četrtka do sobote od 10. do 19. ure, v nedeljo pa se zapre ob 17.00 uri.

Oglejte si tudi