Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Po napeti končnici zmagal Partizan

Košarkaši Olimpije so nadoknadili zaostanek 14 točk, ampak potem popustili v končnici.

Union Olimpija je v tekmi 9. kroga Lige ABA s 82:86 izgubila proti Partizanu. Na tekmi v Stožicah je Olimpija tekmo začela precej nervozno. Prvi polčas je tako pripadal beograjskemu moštvu, ki so po delnem izidu 0:8 že v prvi četrtini povedli s 6:13. Olimpiji je potem uspelo zaostanek zmanjšati na 19:21. Težave je Olimpiji povzročal predvsem Vladimir Lučić in že prvi četrtini dosegel enajst točk. Tudi v drugi četrtini je Partizanu uspel niz 1:9, tako da so povedli z razliko 14 točk pri 32:46. Dylan Page je s trojko tik pred odmorom znižal na 38:48

 

Vodstvo v tretji četrtini

 

Tudi v začetku tretje četrtine so bili domači medli in so še vedno zaostajali s 44:53, vendar pa je bila igra po odmoru veliko odločnejša. Po nizu 11:4 so v 27. minuti zmanjšali razliko na dve točki (55:57). Prepelič pa je Olimpijo s prostim metom in trojko v 29. minuti popeljal v vodstvo pri 61:60.

 

Zadnja četrtina je tako bila napeta, ekipi sta se stalno izmenjavali v vodstvu, kar je napovedovalo tesen zaključek. Partizan je sicer za kratek čas povedel za 5 točk (67:72), vendar pa je Olimpija v 39. spet izenačila pri 76:76. Končnica pa je pripadla Partizanu, ki je predvsem po zaslugi dobro izvedenih prostih metov ostajal v vodstvu.

Sašo Filipovski,  trener Uniona Olimpije, je po tekmi strnil občutke: "V prvem polčasu smo odigrali premehko. V drugem smo igrali nekoliko bolj borbeno in agresivno. Žal mi je končnice, saj smo igrali pametno, a zgrešili smo lahke in odprte mete. V končnici je odločala praktično ena sama žoga. Čestitam Partizanu za  zmago in hvala publiki za bučno podporo. Sojenja ne bom komentiral, so pa vsi videli tekmo. Še enkrat naj povem, da nam je bilo v užitek igrati pred tako publiko v Ligi ABA."

Za Union Olimpijo je 22 točk dosegel Jaka Blažič, medtem, ko sta jih Klemen Prepelič in Aron Baynes prispevala oba po 16. Dylan Page jih je na koncu zabeležil 11. Za beograjski Partizan je 13 točk dosegel Vladimir Lučić. Po 12 sta jih vsak prispevala Dejan Musli in Drew Gordon.

Oglejte si tudi