Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Druga zmaga Olimpije v Evroligi

Union Olimpija je v 6. krogu Evrolige v domačih Stožicah premagala italijanski Cantu 81:79 in zabeležila drugo letošnjo zmago v Evroligi. Košarkaši Olimpije so že po nekaj minutah vodili za šest točk. Po tem pa se je italijanska ekipa pobrala in tudi nekako vodila potek tekme, vendar se Zmaji niso predali. Olimpija je v prvem polčasu že zaostajala 15:22, vendar je včeraj odlični Jaka Blažič dosegel 13 zaporednih točk in ta zaostanek izničil. Ob koncu polčasa je Olimpija celo vodila s 42:39.

 

Pobuda Cantuja


V letošnji sezoni ima Olimpija velikokrat krizo prav v tretji četrtini. Tudi ta tekma ni izjema, saj je Cantu po polčasu začel prevzemati pobudo. In je po trojkah Manučarja Markoišvilija in Pietra Aradorija povedel s 44:47. Na srečo je z istim receptom hitro odgovoril Dylan Page 47:47. Od tega trenutka je bila četrtina izredno izenačena, vendar pa so po vodstvu Olimpije za 49:47, ko je Prepelič zadel dva prosta meta, pobudo spet prevzeli Italjani in četrtina se je končala z rezultatom 59:62.

 

Razburljiva končnica

 

Tudi ob začetku zadnje četrtine Olimpiji ni kazalo najbolje, saj je že takoj na začetku povedel Leunen po prodoru. Olimpijo je spet reševal Blažič, ki je zadel za dve točki, vendar pa je na drugi strani Mazzarino takoj zadel za tri točke (61:67). V nadaljevanju je Blažič izsilil proste mete, dodal trojko in poskrbel za izenačenje pri 68:68, dvorana pa je bila na nogah. V pravih trenutkih sta se izkazala tudi Baynes z zabijanjem in Prepelič s strelom iz kratke razdalje, na drugi strani pa je zadeval Ardori in spet je bil rezultat izenačen pri 72:72. Še enkrat se je izkazal Page, ki je v kritičnem trenutku zadel trojko za 76:73, ki jo je kronal še z enim metom za tri točke za 79:75, manj kot tri minute pred koncem. Za Cantu sta rezultat spet izenačila Brooks in Aradori za 79:79, do konca pa je ostalo le še 33 sekund. Blažič je spet izsilil osebno napako in zadel oba prosta meta za 81:79 le 20,4 sekunde pred koncem. Cantu je še imel priložnost, da izenači, vendar sta bila Tabu in Leunen v zadnjih sekundah nenatančna.

 

Naslednjo tekmo bo Union Olimpija odigrala v Ligi ABA. Že v ponedeljek, 19.11. ob 20.30 v Stožicah gostuje beograjski Partizan.

Oglejte si tudi