Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
11°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Zavod za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja socialno podjetje

Zavod Eneja je primer dobre prakse trajnostno naravnanega socialnega podjetništva. Uspešen socialni podjetnik je tisti, ki uspešno deluje v socialnem podjetju in prepozna družbeni problem ter uporabi poslovne principe za organizacijo, ustvarjanje in vodenje projekta, ki bo ustvaril družbene spremembe.

Zavod Eneja pod svoje aktivnosti uvršča Zasebni vrtec Lunba, Pustolovsko pot na ljubljanski Čebelji poti v katero vključujejo tudi pedagoške programe, družinsko čebelarstvo MedaPolnaSkleda in apiterapijo. V letu 2017 so si v okviru apiterapije začrtali pilotni projekt: Terapijo s pomočjo čebel. Zavod Eneja je eden izmed enajstih nevladnih organizacij vključen v projekt NVO s potencialom.

 

Kaj pravzaprav je NVO s potencialom?

Je nevladna organizacija, ki izkazuje interes za lasten organizacijski, strokoven in zagovorniški razvoj, ter je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oziroma aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti.

NVO s potencialom je aktivna organizacija, ki se razvija in pripeva k razvoju okolja v katerem deluje oziroma izvaja nove storitve.

 

Pri pilotnem projektu Terapija s čebelami gre v samih temeljih za medresorsno sodelovanje in povezovanje, pri čemer se zahteva sodelovanje različnih strok. Na Stičišču NVO osrednje Slovenije bomo Zavodu Eneja pomagali pripraviti strategijo pilotnega projekta Terapije s pomočjo čebel, se povezali s potrebnimi strokovnjaki in poiskali prave pristope in korake do oblikovanja prvega kontroliranega testnega okolja. Zavod Eneja je v svoji prijavi na projekt NVO s potencialom izrazil željo po pomoči in svetovanju na področju različnih oblik financiranja, zaposlovanja ranljivih skupin, zagovorniških akcij in priprave razpisne dokumentacije. Pri tem jim bomo na Stičišču NVO osrednje Slovenije pomagali, jih usmerjali in tudi promocijsko podprli. 

 
K projektu NVO s potencialom še vedno vabimo zainteresirane nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove), katerih poslanstvo in delo je pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. V okviru programa se boste vključili v brezplačna usposabljanja, mentorstva in svetovanja na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Vsebina programa bo individualno prilagojena potrebam organizacije. Več podrobnejših informacij prejmete na naši uradni spletni strani.

 

Oglejte si tudi