Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Picerija postala družinski center

Na lokaciji, kjer je nekoč delovala picerija Napoli, bo zaživel Družinski center
V četrtek, 24. januarja, bo na Prečni ulici 7 svoja vrata odprl Družinski center Mala ulica, namenjen družinam s predšolskimi otroki.

 

Družinski center Mala ulica je javna dnevna soba, namenjena družinam s predšolskimi otroki, v kateri boste našli kup igrač in zanimivih igral, labirint in »mestni park«, knjižni kotiček, kotiček za dojenčke, kavarnico za mamice, kocke za očke, ...

 

Prostori, oprema in detajli Centra so zasnovani tako, da otroke popeljejo v različne domišljijske svetove in spodbudijo njihovo željo po odkrivanju in spoznavanju novega. 
Programska zasnova Družinskega centra temelji na treh izhodiščih:

  1. oblikovanje je v največji meri namenjeno predšolskim otrokom, kolikor le dopušča funkcionalnost uporabe notranjosti in zunanjosti s poudarkom na varnosti,
  2. interier je zasnovan z željo po edukativnosti, z inovativno opremo, igrali in igrami,
  3. igrišče otrokom pomaga spoznavati mesto Ljubljana skozi igre in igrala, ki se nanašajo na značilne urbane točke (stavbe, parki, spomeniki, živali in rastline).

V Centru se boste srečali z mestnimi vrati (vhodni prostor, recepcija), mestno ulico (osrednjim prostorom za igro), mestnim trgom (prostorom za delavnice, predavanja, srečanja staršev, rojstnodnevne zabave, delavnice …), mestnim parkom, ribnikom, mestno kavarno, kockarnico (igralnico v stolpu), knjižnico pod oblaki (razgledna knjižnica v stolpu) in nenazadnje, z mestno ljudsko kopeljo (kletnim vodnim ambientom in sanitarijami).

Oglejte si tudi