Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Odprt RogLab

V petek, 12. oktobra, se je odprl pilotni projekt RogLab. Projekt je ena izmed zaključnih faz evropskega projekta Second Chance.
Glavni cilj RogLab-a je s »hands on« pristopom odgovoriti na vprašanje, kakšen naj bo sodoben produkcijski prostor na področju arhitekture, oblikovanja in vizualnih umetnosti. Hkrati pa je namenjen razvoju in preizkušanju vsebin in dejavnosti, ki so predvidene za bodoči Center Rog.

 

Osrednji del RogLab-a predstavlja kontejnerski objekt skupne površine 30m2, v katerem je majhna 3d delavnica, ki ponuja osnovno tehnologijo in storitve na področju hitrega prototipiranja. RogLab želi spodbujati ustvarjalne rabe 3D tehnologij; okrepiti povezave med ustvarjalnimi dejavnostmi in podjetništvom; omogočati interdisciplinarno sodelovanje ter raziskovalno in k inovacijam naravnano ustvarjalnost; razvijati projekte, ki obravnavajo aktualne izzive urbanega okolja ter aktualne teme v arhitekturi in oblikovanju, s poudarkom na družbeni in okoljski odgovornosti.

 

Program RogLab-a bo nastajal postopoma v sodelovanju z zasebnimi podjetji, nevladnimi organizacijami ter kulturnimi, raziskovalnimi in izobraževalnimi ustanovami. Namenjen bo tako profesionalnim oblikovalcem, umetnikom in arhitektom kot študentom in ljubiteljem.

 

Prva v vrsti delavnic, ki se bodo odvile v RogLab-u, je bila delavnica skupine Asobi : Tokio, ki je potekala v okviru 23. bienala oblikovanja in sicer že v soboto, 13. oktobra. 3d delavnica pa bo dvakrat tedensko odprta za svetovanje. Svetovanje poteka ob torkih med 10. in 13. uro in ob sredah med 15. in 18. uro. Prvi mesec v tem terminu potekajo dnevi odprtih vrat.

Oglejte si tudi