Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Na dobrodelnem pohodu Modrih novic zbranih več kot 2.600 evrov

Danes je ekipa Modrih novic že četrto leto zapored organizirala dobrodelni pohod na Sv. Primož nad Kamnikom. Skupaj s številnimi pohodnicami in pohodniki so zbrali več kot 2600 evrov, vsa sredstva so letos namenjena Šolskemu skladu Osnovne šole Komenda.

Letos je bilo organizatorjem naklonjeno tudi vreme, prijetno sonce je pohodnike grelo vse od 8. ure, ko se je dobrodelni pohod tudi uradno začel. Na vznožju Sv. Primoža so obiskovalce pozdravili člani in članice Godbe Komenda in komendski župan Stanislav Poglajen.

 

Da letos ni bilo dolgčas niti po poti, je poskrbela ekipa Otoka športa, ki je za otroke pripravila iskanje zaklada. Otroci so se zabavali tudi na vrhu, izdelovali so pisane vetrnice in sodelovali v športni animaciji. Pohodnice in pohodnike sta na vrhu zabavala Klapa Mali grad in Ansambel Viharnik.

 

V uradnem delu je številne zbrane pozdravil kamniški podžupan Igor Žavbi: »Pravijo, da je užitek srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim storil nekaj dobrega. Danes, spoštovane pohodnice, spoštovani pohodniki, je tu, na najlepši turistični točki v Kamniku, veliko takih, ki bodo deležni hvaležnih pogledov Šolskega sklada Osnovne šole Komenda, za katerega zbiramo sredstva. Modre novice že četrto leto zapored v mesecu septembru naredijo nekaj dobrega in k temu dejanju povabijo ljudi, ki jim je mar za sočloveka. Zato mi dovolite, da se vam iskreno zahvalim, vam Modre novice in seveda vam, dobri ljudje, ki si želite srečati pogled. Poglejmo si v oči in videli bomo v srce tistih, ki cenijo našo dobroto.«

 

Pohodnicam in pohodnikom se je za številčno udeležbo in rekorden dobrodelni znesek zahvalila glavna urednica Modrih novic Mateja Štrajhar. V imenu Občine Komenda pa se je regionalni reviji za organizacijo in trud zahvalil občinski svetnik in predsednik Gasilske zveze Komenda Jože Sušnik ter pomočnica ravnateljice OŠ Komenda-Moste Darinka Lipar.

 

Prijeten sončen dan je bil dobrodelno obarvan. S svojo srčnostjo in dobro voljo so vsi skupaj že četrtič zapored uresničili slogan Dobra volja, dobra družba, dober namen.
Vir: MODRE NOVICE

Oglejte si tudi