Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Literarni večer UTRINEK -- VSE JE PESEM v Sužidu

Literarni večer UTRINEK -- VSE JE PESEM v Sužidu in napoved prireditve RECITAL -- VSE JE PESEM v Kobaridu

Večer na 110- letnico rojstva pesnika Srečka Kosovela je v rojstni vasi njegove matere obsijala prireditev Utrinek -- VSE JE PESEM.

 

Na osvetljenem športnem igrišču je kmalu potem, ko se je spustila tema, zasvetil droben utrinek Kosovelove poezije, ki so jo prebirali: Lara Flander, Tomaž Breška, Marjeta Manfreda Vakar, Rok Alboje in Ina Stergar, ki je prireditev tudi zasnovala in vodila. Rok Alboje je spesnil tudi posebno pesem Kosovelovi materi, Tomaž Breška pa je zaigral tudi na kitaro.

V krogu zbranih poslušalcev je bil zarisan prvi utrinek v že skoraj pomladni večer, z željo da bi se podobno svetli utrinki zarisali tudi v naslednji pomladi ali vsaj ob okroglih obletnicah pesnikovega rojstnega dne.

 

To je bil prvi del prireditve, ki se bo nadaljevala z Recitalom --  VSE JE PESEM  v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu, v soboto, 29. 3.  2014, ob 20. uri, kjer bodo poleg interpretov iz KD PoBeRe sodelovali še mladi iz MKUD Kobarid in članici literarne skupine RIS iz Idrije. Program bodo popestrili mladi glasbeniki iz GŠ Tolmin, in letošnji nagrajenci na Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije iz kobariške občine.

 

Prireditev v Sužidu je nastala v sodelovanju z KS Sužid, prireditev v Kobaridu pa bo izvedena s sodelovanjem in podporo Občine Kobarid.

 

 

KD Posočje Benečija Rezija

 

Oglejte si tudi