Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V petek, 17. oktobra 2014, je v kobariškem Kulturnem domu potekala Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Kobarid s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj.
Letošnja slavnostna seja je bila posvečena 170-letnici goriškega slavčka Simona Gregorčiča. Ob tej priložnosti je obiskovalce pozdravila in nagovorila županja Darja Hauptman. V svojem slavnostnem nagovoru je povzela skupno delo od oktobra 2013 do oktobra 2014 in izpostavila naravne nesreče, ki so prizadele občane in občino ter se zahvalila vsem, ki so se v težkih trenutkih odzvali klicu na pomoč in s svojim znanjem, s sposobnostmi in z delom pomagali v številnih intervencijah, ki so se odvijale v občini. Predstavila je realizirane projekte in uspehe občine, zanimive dogodke ter jubileje, ki so zaznamovali leto 2014. 

 

Tako kot pretekla leta je županja tudi letos podelila zahvale in sicer Ani Roš za razvoj kulinarike in promocije, Rudiju Skočirju za bogato likovno ustvarjanje, Ivanu Gregorcu za prizadevno delo na duhovnem področju in obnovo sakralnih objektov ter Športnemu društvu Breginjski kot za aktivno delo na vseh področjih družbenega življenja.

 

Denarno nagrado Občine Kobarid za leto 2014 sta prejela KMN Oplast Kobarid za izredne športne dosežke in za uspešno delo z mladimi na področju športa in Športno turistično društvo Idrsko ob 40-letnici neprekinjene organizacije tradicionalnega nogometnega turnirja.

 

Prizanje Občine Kobarid so prejeli:

- Inštitut za slovensko kulturo iz Špetra za ohranjanje slovenske besede in kulture v Nadiških in Terskih dolinah, Reziji in Kanalski dolini ter povezovanje s Posočjem,

domačija pr Sudat za skrb pri ohranjanju kmetijstva in planšarstva na Kobariškem,

Damjana Skubin za uspešno in predano delo na področju cvetličarstva in aranžerstva.

 

Najvišje letošnje priznanje, plaketo Občine Kobarid za leto 2014, je prejel duhovnik in skladatelj Avgust Ipavec za dolgoletno in uspešno delo na področju glasbene ustvarjalnosti. 

 

Kulturni program so sooblikovali Oktet Simon Gregočič Kobarid, Mladinski pevski zbor Sedlo, recitator Tomaž Berginc iz OŠ Kobarid in Folklorna skupina Živanit iz Špetra.

 

Čestitke vsem nagrajencem!

 

Obrazložitve posameznih nagrajencev si preberite v priponki. 

 

Oglejte si tudi